new clue in cold start problem - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 11-06-2007, 06:27 PM   #1
Newb
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4
new clue in cold start problem

My 1995 Rio Grande will start cold only if I spary starter fluid in the throtle body then it runs and idles fine, where does the engine get it's initial fuel for start up? Thanks Jim

grogan14 is offline   Quote
Old 11-10-2007, 03:57 PM   #2
Newb
 
rishnack's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: bonney lake, washington
Posts: 5
sounds like a choke issue ? it just gets lesss air when cold till it wrms up then opens the choke to run leaner

__________________
93 YJ, 2.5 ,30 950 15
rishnack is offline   Quote
Old 11-10-2007, 07:44 PM   #3
Jeeper
 
chezuki's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Anywhere I roam
Posts: 830
1995 Rio Grande = MPFI.
__________________
Are you born to resist, or be abused?

http://pic100.picturetrail.com/VOL10.../383258900.jpg
chezuki is offline   Quote
Old 11-18-2007, 08:50 AM   #4
Newb
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4
OK, my fuel pump isn't kicking on at initial startup, but only when cold, already changed both relays that control the pump and replaced pump, also checked 30 amp fuse and wiring harness back to tank.

After awhile for a reason unknown to me, eventually the relays will kick in and the pump will presurize the system, then after that I can turn the key on and off and the relays click and the pump presures up ?????????????
grogan14 is offline   Quote
Old 11-18-2007, 02:01 PM   #5
Jeeper
 
chezuki's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Anywhere I roam
Posts: 830
electrical gremlins. Might need an exorcism.
__________________
Are you born to resist, or be abused?

http://pic100.picturetrail.com/VOL10.../383258900.jpg
chezuki is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
check engine light came on and speedo stopped working @ the same time. eric TJ General Discussion Forum 14 10-14-2013 12:05 PM
FAQ's-jeep wont start! speepdaedeesi TJ Tech Forum 20 05-29-2010 11:28 PM
Still, cold starting problem grogan14 YJ Tech Forum 0 11-05-2007 08:34 AM
Cold Start Noise dcrolin TJ Tech Forum 2 01-25-2007 06:15 PM
Cold start valve?? coolman8bc TJ Tech Forum 2 05-15-2006 08:32 PM



Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 10:06 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC