No brake lights? - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-01-2010, 09:34 AM   #1
Jeeper
 
PTaylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: South Carolina
Posts: 721
No brake lights?

This one is making me ponder. I've got a YJ sitting in my yard with no brake lights. The fuse is ok and getting voltage. We replaced the brake switch, still no lights. we checked the bulbs, they are ok. all other lights work, hazzard, turn signals, night, just no brake lights. The vehicle hasn't been modded so the wiring is original and in the original location, and I've been looking at that but can't find anything obvious like broke wire, broke connector, etc. Only other thing I know is to start tracing with a volt meter but thought maybe there's another component like a relay or another fuse that I need to check first. Anyone got any advice or seen something like this before?

PTaylor is offline   Quote Quick Reply
Old 06-01-2010, 09:47 AM   #2
Jeeper
 
AfterMath's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Western NY
Posts: 510
Did you check the switch by the brake pedal? Maybe its not engaging?

Edit: I suggested something that you checked, woops.

__________________
1998 Sahara Edition - I6 - 4.0 - Automatic


AfterMath is offline   Quote Quick Reply
Old 06-01-2010, 09:49 AM   #3
Jeeper
 
PTaylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: South Carolina
Posts: 721
thanks for the response.
Isn't that the same as the brake switch or is there another one? i replaced one switch already.
PTaylor is offline   Quote Quick Reply
Old 06-01-2010, 09:56 AM   #4
Jeeper
 
drivebytruckerz's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,011
You already replaced the little white button looking switch behind your brake pedal? It's like a white version of the switches that cause your interior lights to come on/go off when your doors are open/closed...
__________________
"Not all who wander are lost.."

2000 TJ Sport 4.0
2005 WK (Grand Cherokee) Limited 5.7 HEMI


(OIF '05-'06 Mahmudiyah, Scania)
drivebytruckerz is offline   Quote Quick Reply
Old 06-01-2010, 10:15 AM   #5
Jeeper
 
PTaylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: South Carolina
Posts: 721
Yeah, the brake pedal switch has already been replaced. I was 100% sure that would have solved the problem, but now....

There's something common that isn't allowing the lights to come on. I just can't find anything else to check other than start tracing wires throughout the whole thing, and I really don't want to do that.
PTaylor is offline   Quote Quick Reply
Old 06-01-2010, 10:25 AM   #6
Jeeper
 
drivebytruckerz's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,011
Geez.. I hate the kinds of problems.

I will say this about the fuse... I had a fuse in my turn signals that looked fine, wasn't burned or apparently broken by a visual inspection so I thought I had something else wrong.. turned out, I replaced it and now they work fine.. try replacing the fuse if you haven't already, even if it looks good.
__________________
"Not all who wander are lost.."

2000 TJ Sport 4.0
2005 WK (Grand Cherokee) Limited 5.7 HEMI


(OIF '05-'06 Mahmudiyah, Scania)
drivebytruckerz is offline   Quote Quick Reply
Old 06-01-2010, 10:50 AM   #7
Jeeper
 
PTaylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: South Carolina
Posts: 721
Quote:
Originally Posted by drivebytruckerz View Post
Geez.. I hate the kinds of problems.

I will say this about the fuse... I had a fuse in my turn signals that looked fine, wasn't burned or apparently broken by a visual inspection so I thought I had something else wrong.. turned out, I replaced it and now they work fine.. try replacing the fuse if you haven't already, even if it looks good.
thanks, I'll give it a shot. Can't hurt anything.
PTaylor is offline   Quote Quick Reply
Old 06-01-2010, 11:35 AM   #8
Founder, ThumbJeeps

WF Supporting Member
 
sevenservices's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Mid-Michigan/Thumb
Posts: 3,952
Could be the connectors behind the lights. I ran into this on my YJ, pulled the covers, wiggled everything around, been good for six months... Happens to the headlights a lot as well. Before buying headlights for a YJ, check the connections
__________________
-Chris
Founder, ThumbJeeps


1994 Wrangler YJ I6 4.0 H/O Auto 3 spd. 4" RC (33x12.5) (15x8) 3:54 Gears
sevenservices is offline   Quote Quick Reply
Old 06-01-2010, 02:18 PM   #9
Jeeper
 
Join Date: Jan 2010
Location: Las Cruces, NM
Posts: 2,291
x2 on the fuse, it could be corroded. Also use a 12 volt tester and see if you getting current to the brake switch.
__________________
2013 WRANGLER SPORT 2 DR., V-6 ,AUTO,HARD TOP
(Sold)1994 Jeep Wrangler 2.5L, Bestop top
/w steel half door and slider windows
5 speed, 2.5" lift, 31" tires,rack lights
Garyk is offline   Quote Quick Reply
Old 06-03-2010, 10:27 AM   #10
Jeeper
 
PTaylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: South Carolina
Posts: 721
figured it out.

It was the fuse box itself. After drinking too many beers and messing around in the dark, I noticed that when I plugged in the fuse, I would get a small arc. this meant power was flowing somewhere, sometimes. Also, I could see something out of the corner of my eye just for a millisecond go red. I would have never seen it if it wasn't at night time. I thought I was having a stroke or too many beers, but it was the tail lights coming on and off quickly while I was troubleshooting. I took the bulb out and let it free hang so I could see it and after wiggling around some stuff, traced it back to the box. the connectors aren't making good contact with the blades of the fuse. changing fuses, scraping the fuses, using contact cleaner didn't make a difference. But if I got the fuse just right, the lights would work. I used a small flathead screwdriver to close in the blade connectors and all works great for now. I'll have to keep an eye on it, but it seems to be working. Thanks everyone for your input.
PTaylor is offline   Quote Quick Reply
Old 06-03-2010, 10:36 AM   #11
Jeeper
 
drivebytruckerz's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,011
Quote:
Originally Posted by PTaylor View Post
figured it out.

It was the fuse box itself. After drinking too many beers and messing around in the dark, I noticed that when I plugged in the fuse, I would get a small arc. this meant power was flowing somewhere, sometimes. Also, I could see something out of the corner of my eye just for a millisecond go red. I would have never seen it if it wasn't at night time. I thought I was having a stroke or too many beers, but it was the tail lights coming on and off quickly while I was troubleshooting. I took the bulb out and let it free hang so I could see it and after wiggling around some stuff, traced it back to the box. the connectors aren't making good contact with the blades of the fuse. changing fuses, scraping the fuses, using contact cleaner didn't make a difference. But if I got the fuse just right, the lights would work. I used a small flathead screwdriver to close in the blade connectors and all works great for now. I'll have to keep an eye on it, but it seems to be working. Thanks everyone for your input.
Glad you got it.. that's frustrating.

__________________
"Not all who wander are lost.."

2000 TJ Sport 4.0
2005 WK (Grand Cherokee) Limited 5.7 HEMI


(OIF '05-'06 Mahmudiyah, Scania)
drivebytruckerz is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
oh where oh where did my brake lights go? 97REDTJ YJ Tech Forum 5 05-29-2010 08:37 PM
Problem with brake lights Regin TJ Tech Forum 7 05-21-2010 11:40 AM
fog light question... Jaydogg25 YJ General Discussion Forum 17 08-05-2009 04:49 PM
Brake Lights Always on? jkoczeniak TJ Tech Forum 5 07-17-2009 03:00 AM
Brake lights yelir49 TJ General Discussion Forum 7 12-03-2007 10:11 AM



Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 06:43 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC