Oddball radio problem? - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 11-07-2011, 09:52 AM   #1
Newb
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
Oddball radio problem?

Greetings all (1st post ), have a bit of an oddball issue with my YJ's stock radio that I hope you can point me towards a fix... (it doesn't seem to be the likely fuze issue, I've checked for broken/croaded grounds too)

The Jeep has been in storage since 2004 (I'm the original & only owner) & I just got her back on the road a couple months ago (new battery, fluids, etc.) but the radio doesn't work quite right, when I first get in & fire up the Jeep the radio comes on for about a minute or two then barks & goes off & will stay off for 10 or 15 minutes when it will suddenly bark again come on & behave as normal. it does this evey time I stop & shut off the engine regardless of how long I've been driving or stopped... I figured it was probably a fuze or grounding issue (maybe carrosion) but this does not affect the cassette tape - it works just fine any time (course I have only the one Gorden Lightfoot tape left nowadays & just 'cause it was in it when it got parked - but I'm getting abit tired of listening to it) when the radio goes out I can run the cassette & it works great, eject the tape & the radio is still out for a time. when it works it sound just fine, no excessive static or anything & really rough bumpy roads does not seem to cause any problems once it's on. The Jeep has 117,ooo Km on it & other than the spedometer reading 20k/h faster than what the GPS says (& the occasional line of traffic behind me when I forget) everything runs just as good as it did when I parked it 7 years ago (It's been stored indoors). any ideas where to look?

if it helps it's a 1995 YJ 4.0L HO

Thanks & Have a nice day!
Andy M.

Maad4Mud is offline   Quote Quick Reply
Old 11-07-2011, 10:08 AM   #2
Jeeper
 
obidya's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Fort Wayne, Indiana
Posts: 1,527
have you checked the connection to the FM antenna? I would follow the antenna wire from the back of the stereo to the actual antenna. sounds like its either grounding out or has poor connection.
__________________
Black 97 Sahara 4.0L 5 Speed - Fully Cloak'd
1.75" BL with 35"x12.5" Wrangler MTR w/ Kevlar 10k Engo winch
obidya is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turn Signals, wipers, radio problem Lulu TJ Tech Forum 16 07-14-2014 12:31 PM
Interior Lights problem after installing aftermarket radio erinb Communications and Electronics 9 12-28-2010 02:47 PM
'97 Wrangler Cold Idle / Load Flooding Problem brad07x TJ Tech Forum 1 12-18-2009 11:10 PM
Turn signal interfering with the radio ? BARKDOG67 TJ Tech Forum 3 05-14-2009 12:35 PM
2400 miles on new jk having trans problem NTJeep JK Tech Forum 4 01-14-2009 01:03 AM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 01:50 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC