Please Help - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 02-15-2011, 08:54 PM   #1
Jeeper
 
yooper_josh's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Barksdale AFB (Bossier City), LA
Posts: 72
Please Help

So I was coming home from work and all of the sudden my Jeep (1989 YJ 4.2L 5 speed manual) just cut out like I turned off the ignition. I tried to start it back up and nothing, absolutely nothing. It was acting like the battery wasn't hooked up, nothing at all came on. I cleaned the terminals and cables, and hooked up jumper cables, still nothing. Tried hooking cables straight to the battery cables, thus eliminating the battery from the equation, still nothing. I'm hoping it's a ground wire or a relay or something simple, but I'm not sure. I haven't had a chance to dig too deep yet, but I was just wondering if any of you guys had any similar problems or any insight into what the likely causes might be. Thanks in advance.

__________________
Hold my beer... now watch this.
yooper_josh is offline   Quote Quick Reply
Old 02-15-2011, 09:35 PM   #2
Jeeper
 
89JEEPYJ's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 967
Fusable links. When you turn the key does certain things work and certain dont?? I had a fusable link problem and i was dead driving down the road. For a quick fix you can probably jump out the coil and start it with a screw driver

89JEEPYJ is offline   Quote Quick Reply
Old 02-15-2011, 09:48 PM   #3
Deaky

WF Supporting Member
 
Fweaky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Central Virginia
Posts: 2,202
Images: 18
Could also be the ignition switch on the column under the dash.
__________________
Nothing is foolproof to a sufficiently talented fool.
Fweaky is offline   Quote Quick Reply
Old 02-16-2011, 12:00 PM   #4
Jeeper
 
yooper_josh's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Barksdale AFB (Bossier City), LA
Posts: 72
It wasn't the ground so I'm thinking it probably is the ignition switch since nothing at all comes on when i turn the key
__________________
Hold my beer... now watch this.
yooper_josh is offline   Quote Quick Reply
Old 02-16-2011, 12:25 PM   #5
Jeeper
 
Undead-89's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Loveland, CO
Posts: 760
Did you check all the fuses?
Undead-89 is offline   Quote Quick Reply
Old 02-16-2011, 01:14 PM   #6
Jeeper
 
yooper_josh's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Barksdale AFB (Bossier City), LA
Posts: 72
I'm headed out to go look at it and check the fuses and swap in a new ignition switch since it's only ten bucks.
__________________
Hold my beer... now watch this.
yooper_josh is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2011, 10:19 AM   #7
Newb
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 14
was it the ign switch??
trying to figure out exactly what happened to mine this morning. it was starting to crank then nothing and the red lights above the wheel went out and nothing would happen when i turn the key. im guessing my ignition switch went out?
domestics-only is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2011, 12:57 PM   #8
Jeeper
 
yooper_josh's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Barksdale AFB (Bossier City), LA
Posts: 72
mine actually wasn't the ignition switch. there was a connection uner the hood that was unplugged and for some reason it caused a different wire to melt the casing and it shorted out. replaced the wire and plugged the connection back in and now she runs like a champ again. taking her out wheeling this afternoon. yours sounds like the ignition switch to me, have fun, it's a PITA
__________________
Hold my beer... now watch this.
yooper_josh is offline   Quote Quick Reply
Old 02-21-2011, 01:02 PM   #9
Newb
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 14
im hoping thats what it is dont have much cash to start trying stuff. thats great glad shes up and running again, love when its an easy fix like that!

domestics-only is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:10 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC