Very unusual problem please help!! - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 03-05-2012, 03:26 PM   #1
Jeeper
 
JJraddles's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 46
Very unusual problem please help!!

I have a 94 Wrangler with a very unusual problem. When I start the jeep it will run and shift perfect for about 15- 25 minutes. After that I will try and shift and when I go to give it gas and let out the clutch it will stall. It then takes about 30 seconds to start it back up when I restart it, it idles very high over 2000 RPM’s and the shifting problem continues. i then have to let the jeep cool back down and it will run perfectly again for 15 – 25 minutes.

JJraddles is offline   Quote
Old 03-05-2012, 03:57 PM   #2
Jeeper
 
Timberwolf's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 879
sounds like the comp doesn't think it is warming up
check engine light on?

could be a lot of things or a combination of a bad temp sensor, O2 sensor, IAC or vacuum leak

Timberwolf is offline   Quote
Old 03-05-2012, 04:16 PM   #3
2xs
Cali Smog Nazi.

WF Supporting Member
 
2xs's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Santa Rosa, Ca.
Posts: 2,682
Images: 3
Quote:
Originally Posted by Timberwolf View Post
sounds like the comp doesn't think it is warming up....
That will just make it run rich...

o2 sensor wont stall it.....

A sensor or solenoid is warming up, then going bad.

Check all your sensors cold, then warm, the one that goes out should be obvious, im leaning towards map (vacuum) sensor. CHECK YOUR INJECTORS AND FUEL PRESSURE TOO!

Regardless it sounds like your Jeep is running way lean when it warms up, losing a ton of power causing your stalling issue.

There is nothing wrong with your clutch or transmission.

Your best bet is to take it to a mechanic that knows these vehicles, most shops will avoid it, unless they employ a Jeeper, or Chrysler tech.
__________________
'93 Black YJ, 4.0L AX15 - UNDER CONSTRUCTION!
http://www.wranglerforum.com/f330/2x...ad-490865.html
'04 SV1000s:
http://www.svrider.com/forum/showthread.php?t=280873
Old Jeep that was totaled (and SOLD!):
http://www.wranglerforum.com/f330/2x...ad-101879.html
2xs is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need New Shocks? what kind? nitro or oil help! JEREMYTJ TJ General Discussion Forum 5 03-15-2012 03:00 AM
Hei distributor help before it kills me dead dentguy YJ Tech Forum 65 03-14-2012 09:12 PM
Help! Uploading pictures Snowbum Off-Topic 4 03-08-2012 11:39 PM
Doing a full exhaust replacement need help Pauko8691 WF New Member Check In 7 03-05-2012 10:35 PM
Help, clutch question. Casotakar1229 General Jeep Discussion 3 03-05-2012 03:39 PM



Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC