won't start in the cold - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 02-10-2010, 06:15 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Feb 2010
Location: Jackman Maine
Posts: 36
won't start in the cold

I have a 94 2.5 that I just bought. when it's cold I turn the key and no fuel pump niose. If I cycle the key 3 times no cel light or codes. if I turn it over for a 5 minutes (with pauses in between to avoid burning the starter) the fuel pump comes to life and then my cel is on as well as my brake light which flash as I turn it over. It finally fires and pops and runs like crap after 2 minutes or so it dies and no sign of life again for 5 or so minutes. then it will start and run again but only at idle if i hit the gas it sputters and pops. This all continues for about an hour with the tachometer dying and clicking noises under the hood. once it gets nice and warm inside the cab it runs beautiful? I can shut it off and start it until it cools down. (2hrs. or so) at this point I get codes: 12,33,54,55 I do not have ac yet I get a code for it? I am lost but I have a suspicion it is the ecu? any thoughts? I appreciate any help.

bdl67 is offline   Quote Quick Reply
Old 02-10-2010, 04:51 PM   #2
Jeeper
 
Join Date: Jan 2010
Location: Las Cruces, NM
Posts: 2,291
If its the original ECU or whatever they call for this year, I would bet on that.

__________________
2013 WRANGLER SPORT 2 DR., V-6 ,AUTO,HARD TOP
(Sold)1994 Jeep Wrangler 2.5L, Bestop top
/w steel half door and slider windows
5 speed, 2.5" lift, 31" tires,rack lights
Garyk is offline   Quote Quick Reply
Old 02-10-2010, 05:39 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Feb 2010
Location: Jackman Maine
Posts: 36
great thanks I appreciate the help. tonight it started right up no prob went for a sweet ride with the wife and kids. I shut it off for 5 minutes and lost spark 5 minutes later started right up and ran beautiful..???? other than that my first yj ride was awesome. I forgot to mention I have a brand new 880 cca battery. are the napa computers any good?
bdl67 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Erratic idle after start up for a minute when hot or cold? autopc25 TJ Tech Forum 2 01-09-2010 07:25 PM
4.0 Hard to start and bad miss when cold. Any suggestions? tracer012000 TJ Tech Forum 0 10-18-2009 07:07 PM
Dad's 1991 4.0L is hard to start cold. Covrace YJ Tech Forum 3 08-02-2009 10:28 AM
wont start cold?! Mikeyz89YJ YJ Tech Forum 2 02-14-2009 10:14 AM
Cold Start Noise dcrolin TJ Tech Forum 2 01-25-2007 07:15 PM



Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC