YJ starting problems - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 12-21-2009, 03:12 PM   #1
Newb
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
YJ starting problems

Since it's gotten really cold here in MN, I've had problems starting my 94 yj jeep. When I turn the key I have to wait for a clicking noise and this will go on for about 5 sec. The clicking noise is coming from the fuse and relay box under the hood. I noticed that it starts after turning it over three times so I tried turning the key three times without turning it over and then it starts also. The colder it gets the longer it takes for the clicking noise to start. Does it have something to do with the starter or relay/fuse box? Any suggestions would be very helpful. Thanks in advance.

Hildman is offline   Quote
Old 12-21-2009, 06:01 PM   #2
Newb
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Or is it the fuel pump? Very frustrated.

Hildman is offline   Quote
Old 12-21-2009, 06:34 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Jan 2009
Location: Factoryville, PA
Posts: 383
Hmm. I'm at a loss for that one, I'm sorry I can't help more. Hopefully another post will keep it up here longer so someone more knowledgeable than I can find this though.
Pylonpounder is offline   Quote
Old 12-21-2009, 08:21 PM   #4
Jeeper

WF Supporting Member
 
scott howard's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: wichita falls texas
Posts: 1,035
Have you had someone turn the key for you as you pin point the clicking.
I would start with the starter soleniod first.

Merry Christmas Everyone
scott howard is offline   Quote
Old 12-21-2009, 08:49 PM   #5
after birthday glow
 
morphious's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: wisconsin
Posts: 1,963
Images: 1
so im a little confused here so this causes it to not start until the clicking stops or ?
__________________
some say why i say
its a jeep thing u wouldn't understand
morphious is offline   Quote
Old 12-22-2009, 01:39 AM   #6
Jeeper
 
RedWrangler's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Morrisville, PA
Posts: 1,165
I had a similar problem, and it turned out to be the battery terminals. They looked fine to the naked eye, but after cleaning them, the problem cleared right up. Worth a shot.
RedWrangler is offline   Quote
Old 12-23-2009, 04:16 PM   #7
Newb
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
I cleaned the battery terminals, replaced the spark plugs and wires (they needed to be replaced anyway), put in a new battery, and changed the fuel filter. I haven't had a chance yet to have someone try starting it for me to determine where exactly the clicking is coming from. I'll be doing that tonight. I'll keep you posted on what I find out. Thanks for the replies.

Hildman is offline   Quote
Reply

Tags
fuse , relays , starter

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2006 Jeep starting problems laydyrider TJ General Discussion Forum 21 03-03-2014 06:58 PM
jeep wrangler 2002 hard starting problems jeeperson TJ General Discussion Forum 6 03-11-2012 09:25 PM
03' Sport having problems starting Johnny the Jeep General Jeep Discussion 0 08-14-2009 01:14 PM
Just bought '06 and problems starting superdave TJ Tech Forum 9 04-24-2009 11:29 AM
Starting problems Micknber TJ Tech Forum 2 03-26-2006 03:15 PM



Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 06:41 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC