Ignition issues. CJ7 won't start. - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > CJ Jeep Forum > CJ Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 10-02-2013, 12:07 PM   #1
Jeeper
 
303Bear's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 16
Ignition issues. CJ7 won't start.

My 86 CJ7 has decided to give me another headache. Driving it the other day my wife stalled it and couldn't get it going again. When I got there, there was no response at all when turning the ignition on. No noise, no click, nothing. Hooked it up to jumpers and it fired right up. Drove it a few times and then today it happened to me in the driveway (thankfully). It started at first but then I turned it off for a second and tried it again. Nothing. I noticed that when switched to "Accessory" I have power to the radio, cig lighter and clock. When I switch it to "On/Ignition" the I lose all power, put it in "Off/Lock" and the clock still runs. Open to suggestions. I'm pretty sure the battery and Alternator are ok but who knows. Thanks in advance!

303Bear is offline   Quote Quick Reply
Old 10-02-2013, 02:29 PM   #2
Moderator

::WF Moderator::
 
harleydragon's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: south georgia
Posts: 3,910
could be a few different things but the switch could be misadjusted..if it has a tilt wheel put it in the all the way down position and try it

harleydragon is offline   Quote Quick Reply
Old 10-02-2013, 02:43 PM   #3
Jeeper
 
303Bear's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 16
Nope, No go. Possibly the ignition switch or Coil?
303Bear is offline   Quote Quick Reply
Old 10-02-2013, 02:51 PM   #4
Moderator

::WF Moderator::
 
harleydragon's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: south georgia
Posts: 3,910
not the coil..it has nothing to do with the engine cranking over..the ignition switch is what I was suggesting could be misadjusted..it could also be bad
harleydragon is offline   Quote Quick Reply
Old 10-07-2013, 07:58 PM   #5
Jeeper
 
303Bear's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 16
Thank for trying to help Harleydragon. Turns out I made a simple problem way more complicated than it needed to be. It was just the battery. I thought it was newer than it was (it was 3yrs old). I guess I got confused between the two Jeeps. But now I have another issue that I'll post in a new thread that I'd be open to your help on. Thanks again for you responses.
303Bear is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:00 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC