730N RHR question... - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today



Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-14-2013, 08:25 PM   #1
Jeeper
 
Mr.Dave's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Lincoln, NE
Posts: 419
Mr.Dave is on a distinguished road
730N RHR question...

So I bought this new, put it in my 07, and everything works great...except one thing. It has the Ram splash screen upon startup. I have had it for a week, and the system properties shows my VIN on the screen. I don't know why it won't change. It changed right away on my REN after putting it in. Am I missing something here? Has anyone changed what their vehicle icon is on their nav screen also?
Mr.Dave is offline   Quote
Old 02-08-2016, 04:35 PM   #2
Jeeper
 
albertmald9's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Whittier, CA
Posts: 57
albertmald9 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Mr.Dave View Post
So I bought this new, put it in my 07, and everything works great...except one thing. It has the Ram splash screen upon startup. I have had it for a week, and the system properties shows my VIN on the screen. I don't know why it won't change. It changed right away on my REN after putting it in. Am I missing something here? Has anyone changed what their vehicle icon is on their nav screen also?


Did you ever get this resolved?

Thanks

albertmald9 is offline   Quote
Old 02-08-2016, 08:48 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Jan 2011
Location: ny
Posts: 774
deepbluerubi is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by albertmald9 View Post
Did you ever get this resolved?

Thanks
Last activity from him was 1/2015
deepbluerubi is offline   Quote
Old 02-19-2016, 03:44 PM   #4
Jeeper
 
albertmald9's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Whittier, CA
Posts: 57
albertmald9 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by deepbluerubi View Post
Last activity from him was 1/2015
Yeah I saw that, just figured it's worth a shot. My splash screen is Ram and don't know how to change it.
albertmald9 is offline   Quote
Old 02-19-2016, 03:50 PM   #5
Jeeper
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 104
s6275 is on a distinguished road
Interesting. What year is your Jeep?

I have a 2011 Wrangler that got a (pretty sure) 2012 730N. When I plugged it in, it showed the Chrysler "wings" logo, then immediately appeared to have crashed. I sat holding my breath for close to 10 seconds, when the screen came back to life, but this time with the Jeep logo. It was running an early 2.0 firmware, and rebooted itself to the Jeep logo without any other intervention on my end.
s6275 is offline   Quote
Old 02-19-2016, 03:54 PM   #6
Jeeper
 
Join Date: Jun 2015
Location: The Isle of Long
Posts: 1,755
jkudave is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by albertmald9 View Post
Yeah I saw that, just figured it's worth a shot. My splash screen is Ram and don't know how to change it.
You can't. If it didn't change on it's own, your radio is an older revision and does not auto update the logo. Sorry to say you are stuck with it.
__________________
Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards. --Shane Patton, Ballad of the Frogman
jkudave is offline   Quote
Old 02-19-2016, 04:32 PM   #7
Jeeper
 
WaltA's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: 3rd Planet, Sol system
Posts: 6,116
WaltA is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by jkudave View Post
You can't. If it didn't change on it's own, your radio is an older revision and does not auto update the logo. Sorry to say you are stuck with it.

Does updating to 2.600 firmware add this auto logo update feature????
__________________
Current Jeep:
2014 Wrangler Unlimited Rubicon X
Previous Jeeps:
1987 Wrangler Laredo
1999 Cherokee Limited (Up Country,Trailer Tow)
[All custom ordered, purchased new]
WaltA is online now   Quote
Old 02-19-2016, 04:56 PM   #8
Jeeper
 
Join Date: Jun 2015
Location: The Isle of Long
Posts: 1,755
jkudave is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by WaltA View Post
Does updating to 2.600 firmware add this auto logo update feature????
No.
__________________
Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards. --Shane Patton, Ballad of the Frogman
jkudave is offline   Quote
Old 02-19-2016, 05:08 PM   #9
Jeeper
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 104
s6275 is on a distinguished road
So save for the hardware ID numbers, I am fairly certain my 730N represents all the most current versions of the software packages available for it. Mine asked for a security code, which I believe places it as a post-2012 unit.



How does your Hardware/ System version number compare to mine?
s6275 is offline   Quote
Old 02-22-2016, 12:43 AM   #10
Jeeper
 
albertmald9's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Whittier, CA
Posts: 57
albertmald9 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by s6275 View Post
So save for the hardware ID numbers, I am fairly certain my 730N represents all the most current versions of the software packages available for it. Mine asked for a security code, which I believe places it as a post-2012 unit.



How does your Hardware/ System version number compare to mine?
Mine asked for a security code as well, and it came from a 2012 Ram. I'm not sure how to update the software and I don't think its ever been updated so I'll look into that.
albertmald9 is offline   Quote
Old 02-22-2016, 06:56 AM   #11
Jeeper
 
WaltA's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: 3rd Planet, Sol system
Posts: 6,116
WaltA is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by albertmald9 View Post
I'm not sure how to update the software and I don't think its ever been updated so I'll look into that.
Check out some of the other radio threads here, for a link to the .ISO files for updating (one for system firmware and one for Gracenotes). You use those .ISO files to burn two DVD's, and then insert the DVD's into your radio (one at a time).
__________________
Current Jeep:
2014 Wrangler Unlimited Rubicon X
Previous Jeeps:
1987 Wrangler Laredo
1999 Cherokee Limited (Up Country,Trailer Tow)
[All custom ordered, purchased new]
WaltA is online now   Quote
Old 02-22-2016, 07:02 AM   #12
Supporting Member

5-Year WF Supporting Member
 
aldo90731's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,669
aldo90731 is on a distinguished road
I am going by memory here and I apologize since I am nowhere near either of my Jeeps. But I believe I was scrolling through various set up pages on my navi and I swear I saw a page that allowed you to select one of the different FCA brands.

It may have been on the 430N in my Rubicon...but it may be worth searching for an equivalent page on 730N?
__________________

2008 JK Sahara
2009 JK Rubicon
2009 JK Unlimited Rubicon
2012 JK Unlimited Rubicon

2013 JK Rubicon
2014 JK Unlimited Sahara
aldo90731 is online now   Quote
Old 02-23-2016, 10:38 AM   #13
Jeeper
 
albertmald9's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Whittier, CA
Posts: 57
albertmald9 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by WaltA View Post
Check out some of the other radio threads here, for a link to the .ISO files for updating (one for system firmware and one for Gracenotes). You use those .ISO files to burn two DVD's, and then insert the DVD's into your radio (one at a time).
Cool, thanks. I'll look into it. Is it not possible to do via usb thumbdrive?
albertmald9 is offline   Quote
Old 02-23-2016, 12:45 PM   #14
Jeeper
 
WaltA's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: 3rd Planet, Sol system
Posts: 6,116
WaltA is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by albertmald9 View Post
Cool, thanks. I'll look into it. Is it not possible to do via usb thumbdrive?
I used the DVD's. I am anal about following instructions exactly.

A few people have reported that they tried a thumbdrive, but with mixed results. So, I would never suggest it, unless you feel you're an expert, and can build a bootable thumbdrive in just the right format with no help.
__________________
Current Jeep:
2014 Wrangler Unlimited Rubicon X
Previous Jeeps:
1987 Wrangler Laredo
1999 Cherokee Limited (Up Country,Trailer Tow)
[All custom ordered, purchased new]
WaltA is online now   Quote
Old 02-23-2016, 03:01 PM   #15
Jeeper
 
twyrick's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brunswick, MD
Posts: 331
twyrick is on a distinguished road
For what it's worth too? When you load any of these updates in (including the Gracenotes update, or a navigation map update you purchase), it always advises you that you can turn off the engine in the middle of it and it will pick up where it left off when you restart it.

In my experience, this is true -- but the stereo is "flaky" about displaying the update progress if you do so. It *may* come back up properly, but half the time you just get a blank screen and no indication the update is continuing. If you wait long enough though, it does complete anyway, resetting the display when it does so (and rather stupidly, prompting again to press "Yes" to begin the update instead of confirming you're on the newer version and exiting out).
twyrick is offline   Quote
Old 02-23-2016, 03:35 PM   #16
Jeeper
 
albertmald9's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Whittier, CA
Posts: 57
albertmald9 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by WaltA View Post
I used the DVD's. I am anal about following instructions exactly.

A few people have reported that they tried a thumbdrive, but with mixed results. So, I would never suggest it, unless you feel you're an expert, and can build a bootable thumbdrive in just the right format with no help.
Quote:
Originally Posted by twyrick View Post
For what it's worth too? When you load any of these updates in (including the Gracenotes update, or a navigation map update you purchase), it always advises you that you can turn off the engine in the middle of it and it will pick up where it left off when you restart it.

In my experience, this is true -- but the stereo is "flaky" about displaying the update progress if you do so. It *may* come back up properly, but half the time you just get a blank screen and no indication the update is continuing. If you wait long enough though, it does complete anyway, resetting the display when it does so (and rather stupidly, prompting again to press "Yes" to begin the update instead of confirming you're on the newer version and exiting out).
I too like to follow instructions exactly so I will stick with the DVD method. But man does this sound like a tempermental radio. I'm pretty tech savvy but the fear of bricking this thing is definitely there.
albertmald9 is offline   Quote
Old 02-24-2016, 05:44 PM   #17
Jeeper
 
twyrick's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brunswick, MD
Posts: 331
twyrick is on a distinguished road
re: bricking the radio

Yeah.... At least I can say I've done 2 different updates for Gracenotes on mine now, a GPS map update and 2 firmware updates, and all went through without failures.

I've seen a lot of temperamental things about the 730N's operation, but at the same time -- I also see where they've gotten it quite stable doing "day to day" things like listening to satellite XM radio, FM radio, adjusting the menu settings or audio settings, or using the GPS from the touchscreen.

I wouldn't be especially worried about bricking it as long as you load the updates from DVDs that you just recorded and know are scratch/dust free. It seems to be designed with that process in mind.

The areas where I trust it less are often cases where I think the processor in the radio might just be too slow/old to handle things well enough, and/or where it doesn't have enough system memory to complete the tasks properly. EG. I've had it behave oddly with some of the MP3 music I've had it play from USB sticks. Depending on the encoding bitrate and other settings, it seems like some songs will stop playing abruptly, a second or two before they actually end. Or if I tell it to play music from my iPod Classic (6th. generation 130GB model) with it plugged into the USB port in the center compartment, it struggles with requests to skip forward or back through a song that's playing.


Quote:
Originally Posted by albertmald9 View Post
I too like to follow instructions exactly so I will stick with the DVD method. But man does this sound like a temperamental radio. I'm pretty tech savvy but the fear of bricking this thing is definitely there.

twyrick is offline   Quote
Reply

Tags
mygig , navigation , rhr

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 09:30 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC