95 Jeep Wrangler 4.0L Chugs On Acceleration - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 09-10-2011, 10:55 AM   #1
Newb
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Question 95 Jeep Wrangler 4.0L Chugs On Acceleration

I have a 95 Wrangler 4.0 It starts and idles fine, however after driving it starts sputtering like it is not getting fuel. This only happens when driving if stopped and idling it runs fine. The problem is not constant and only seems to be happening after diving a short while, after 10 to 15 miles, and seams to do it more in the mornings when it’s cooler out temps in the mid 60’s. I can clutch it rev it up and to about 3 grand and it will pop and back fire for a few seconds and then start running fine again for a few miles. This always happens after ride at a constant speed. What I have replaced; Plugs are less then two years old and are Bosch Platinum Plus, in the last few days I’ve replaced, the Plug Wires, Cap & Rotor, and then the coil. And I’m still chasing my tail. Can you help? What am I missing????

Kcrowell is offline   Quote Quick Reply
Old 09-10-2011, 11:40 AM   #2
The Bad Guy

WF Supporting Member
 
daggo66's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: NJ exile living in Baltimore
Posts: 22,175
Try the guys in the YJ forum. They have more experience with that engine.

__________________
Tom

"I've got two things in this world, my balls and my word and I don't break them for no one."
daggo66 is offline   Quote Quick Reply
Old 09-10-2011, 01:09 PM   #3
MallCrawler

WF Supporting Member
::WF Moderator::
 
kjeeper10's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Connecticut
Posts: 35,020
Quote:
Originally Posted by Kcrowell
I have a 95 Wrangler 4.0 It starts and idles fine, however after driving it starts sputtering like it is not getting fuel. This only happens when driving if stopped and idling it runs fine. The problem is not constant and only seems to be happening after diving a short while, after 10 to 15 miles, and seams to do it more in the mornings when it’s cooler out temps in the mid 60’s. I can clutch it rev it up and to about 3 grand and it will pop and back fire for a few seconds and then start running fine again for a few miles. This always happens after ride at a constant speed. What I have replaced; Plugs are less then two years old and are Bosch Platinum Plus, in the last few days I’ve replaced, the Plug Wires, Cap & Rotor, and then the coil. And I’m still chasing my tail. Can you help? What am I missing????
Yep- wrong forum but....

Couple years on the plugs that's a lot of driving on Bosch plugs, my 4.0 ran good for a couple thousand miles on them
Then it started missing.
My advice-- change the plugs
Why would you change the cap/wires and still use the same plugs?
__________________
2007 Rubicon/Rock Krawler triple rate 2.5" coils/RK rear TB w/ a teraflex raised bracket/Rancho 9000 31/32XL shocks/Synergy flipped draglink,ball joints,tie rod /Hankook MT 315-75-16 on Level 8 ZX's/Rancho geo brackets/Ruff stuff uppers/Fox ATS stabilizer/Adams front DS/Artec front armor w/ Currie upper bushings/Rancho cat back exhaust.

Lifting your JK? Read this!!



Click HERE to become a WranglerForum Supporting Member!
kjeeper10 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rebuilding your engine?? Get Stroked!!! jeeper95yj YJ General Discussion Forum 6 01-01-2014 04:47 PM
MD: 2000 Jeep Wrangler Sport 4.0L Auto Excellent Condition JoeStef79 Classifieds Archive 0 03-08-2011 02:39 PM
02 Jeep Wrangler 4.0L TJ Manual Transmition memli TJ General Discussion Forum 0 05-27-2010 04:50 PM
JEEP Wrangler 1999 Sport 4x4 4.0L 4 Sale sadeacs Classifieds Archive 1 05-02-2007 09:37 PM
2003 Jeep Wrangler 4.0L AEM Intake CARB Research KenAEM TJ General Discussion Forum 0 07-28-2006 10:37 AM



» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:53 AM.



Jeep«, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC