Engine trouble!!!! isfiring and no Power!!!HELP!!!! - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-01-2012, 03:23 PM   #1
Newb
 
Willy Spicolli's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Engine trouble!!!! isfiring and no Power!!!HELP!!!!

OK. So, Already been having an issue with the oil burning out too fast. Switched over to 5w-30 and that has slowed down the amount that I've been having to put in. The other day I think I put in a lil too much. The engine started acting up. All of a sudden I was loosing acceleration power and it sounding like it was misfiring. Me being not mechanically inclined whatsoever thought it might have been the spark plugs(I just hit 60,000m). So those got changed out. Still had the same issue(misfiring sound and no power). After a while of stairing at my poor baby with the hood open, I figured the problem might have been that I put too much oil in it. So I completely drained it and added 5 qts. Let it run for a while AND STILL have the same issue?!?!?!? WTF... sigh... Trying to get the problem fixed ASAP since both my wife and myself work(and we don't like walking). Any takers on this issue??? Oh, and of course the engine light is on. Computer was reading a p0406 and p0300 codes before I tried to fix anything myself.

Willy Spicolli is offline   Quote Quick Reply
Old 04-01-2012, 03:34 PM   #2
Newb
 
Willy Spicolli's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Oh, and it's idling at 500 rpms instead of it's normal 750.

Willy Spicolli is offline   Quote Quick Reply
Old 04-01-2012, 04:01 PM   #3
Jeeper
 
tazoez's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 129
P0406 : EGR position sensor error

P0300 : Misfire multiple cylinders.

If you are not mechanically incline, IMHO, I would bring it into the shop for repair, especially if you already changed plugs (I had a misfire #2, but new plugs made my baby happy).
tazoez is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tj not running good need help brian jones General Jeep Discussion 10 04-04-2012 05:21 PM
**HELP**Where can i get Blinker Fluid???? wvhillbilly General Jeep Discussion 22 04-02-2012 05:36 PM
New to Jeep and the forum Wesley929 WF New Member Check In 7 04-02-2012 04:33 AM
No power whatsoever mec4n TJ General Discussion Forum 2 04-01-2012 07:29 PM
What is this and is it important? lemonsbw TJ General Discussion Forum 6 04-01-2012 07:22 PM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:16 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC