Help!! - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-22-2013, 10:29 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Jul 2010
Location: long island
Posts: 123
Send a message via AIM to Capjac04
Help!!

So this has happened once each day the past 3 days where ill be sitting at a red light in drive and my jeep just turns off completely. One time it restarted on its own and the others I placed it in park and had to restart it on my own. I woke up this morning and the clock is off by several hours as if the system reset itself. Does anyone have any ideas as go what could be causing this? I want to get it fixed before anything serious arises from it.

Another issue is the computer seems to reset itself. Every time I start the jeep the clock is different and my sound settings are all back to neutral.

Any input is appreciated. Thanks

__________________
bros
Capjac04 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-22-2013, 10:35 AM   #2
Jeeper
 
FIREMIA's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Miami
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by Capjac04 View Post
So this has happened once each day the past 3 days where ill be sitting at a red light in drive and my jeep just turns off completely. One time it restarted on its own and the others I placed it in park and had to restart it on my own. I woke up this morning and the clock is off by several hours as if the system reset itself. Does anyone have any ideas as go what could be causing this? I want to get it fixed before anything serious arises from it.

Another issue is the computer seems to reset itself. Every time I start the jeep the clock is different and my sound settings are all back to neutral.

Any input is appreciated. Thanks
I just bought my 2013 JKU Sahara in march 2013. This happened 3 total times to me as well. The first 2 times I started the jeep. Drove about 1 mile and had the radio and A/C blowing and the A/C completely turned off and cycled back on as well as the radio. Only lasted seconds. The last time the radio/computer system completely shut down, radio screen factory rebooted and all settings were at factory settings. I took to dealer this past week 4/15/2013 in Miami, Florida and they could not replicate, no system errors and "had not heard anyone else with this problem" yet. Anyone know any explanation I am all ears. Thanks for the post. I thought I was going nuts. (My wife was present one of the times.)

FIREMIA is offline   Quote Quick Reply
Old 04-22-2013, 11:14 AM   #3
Jeeper
 
Join Date: Jul 2010
Location: long island
Posts: 123
Send a message via AIM to Capjac04
That's what I am worried about. That they won't beable to do anything since they can't replicate it. So I am not sure what I am going to do. Hopefully some others chime in and we can see what is up.
__________________
bros
Capjac04 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-22-2013, 11:21 AM   #4
Jeeper
 
chris4x4's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 211
I'd check the battery connections......
chris4x4 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-22-2013, 11:39 AM   #5
MTH
Jeeper
 
MTH's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: North Carolina
Posts: 8,553
If you've still got warranty coverage, I'd march into the dealer ASAP. You want to at least get it documented in the system that you're having this issue prior to your warranty expiring.

If it's not the battery connections, then it sounds like an electrical gremlin. Those can be unfortunately notoriously difficult to replicate, diagnose, and fix . . . .

Good luck.
__________________
Mike
2010 JKU "Mountain" Edition
TeraFlex 2.5" Coil Lift : Old Man Emu Nitrocharger Shocks : 33x12.5R15 Goodyear DuraTracs : 15x8 Black Rock 909s : Other Stuff . . .
MTH is offline   Quote Quick Reply
Old 04-22-2013, 11:54 AM   #6
Jeeper
 
Eichster's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Pineville, La.
Posts: 114
Do you have remote start installed? If so i would look at that system first check the wires and check the hood switch.
Eichster is offline   Quote Quick Reply
Old 04-22-2013, 01:52 PM   #7
Jeeper
 
Join Date: Jul 2010
Location: long island
Posts: 123
Send a message via AIM to Capjac04
Yes I have an auto start installed. That seems to be working fine as of late. I am going to the dealership soon to have it documented and see if there is anything I can do about it
__________________
bros
Capjac04 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-22-2013, 02:00 PM   #8
Jeeper
 
FIREMIA's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Miami
Posts: 124
Yes I also have the auto start feature. Battery cables tight and I'd already had it noted on service check. I also purchased unlimited lifetime Chrysler warranty. I'm not stressing it. The jeep has never shut off like the first post. Just the AC and the 710 alpine system. I will wait and see what you gurus discover. I love this forum. Like porn for jeep junkies.
FIREMIA is offline   Quote Quick Reply
Old 04-22-2013, 02:32 PM   #9
Jeeper
 
bengen1's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: St. Louis County
Posts: 594
Just throwing this out there..but I would check the IOD fuse and make sure its fully seated...they pull it from factory so battery won't drain and dealer is supposed to re-seat it on delivery. Mine wasn't n caused funky electrical stuff to happen sporadically


Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20121022_120742.jpg
Views:	27
Size:	53.3 KB
ID:	239597
bengen1 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-22-2013, 02:35 PM   #10
Jeeper
 
ratchettt's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Foothills of Appalachia
Posts: 491
I had the AC shut down once, then come alive very shortly. Have not had the engine shut down yet.

__________________
2013 White JKR 4.1 Automatic

There are no winners here, just beguiled participants
ratchettt is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 02:44 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC