Jk Trouble codes - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today



Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 09-08-2013, 08:26 PM
Thread Starter
  #1
Newb
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
mikejamesnelson is on a distinguished road
Jk Trouble codes

Hi guys, having some problems with my 2007 sahara jk. Completely stock and just rolled 100k! I have some check codes coming up and im wondering if anybody can help. My Jeep is running a little rough while idling and the check engine light is flashing when it stats to run rough. These are the codes that i am getting P0456, P0440, P0300, and P0152. I believe that P0152 is an o2 sensor, and that P0300 is a random misfire. The other codes are related to an evap problem. Just wondering if anybody knows what could be causing the 152 and the 300. Im thinking that it may be plugs/ wires, I dont know that they have been replaced. The other things that im thinking it could be is, o2 sensor or a bad cat. Please help!!!
mikejamesnelson is offline   Quote
Old 09-10-2013, 07:34 PM
Thread Starter
  #2
Newb
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
mikejamesnelson is on a distinguished road
Just replaced coil pack, wires and plugs and it seems to have gotten worse. I now also hear a occasional clunk that sounds like it is coming from the exhaust. Please help!

mikejamesnelson is offline   Quote
Old 09-10-2013, 07:53 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Oct 2011
Location: Olympia, WA
Posts: 3,913
nwbronco is on a distinguished road
P0152 - O2 Sensor 2/1 Circuit High
P0300 - Multiple Cylinder Misfire
P0440 - General Evap System Failure
P0441 - Evap Purge System Performance
P0443 - Evap Purge Solenoid Circuit
P0452 - Evap Pressure Switch Stuck Closed
P0455 - Evap Purge System Large Leak
P0456 - Evap Purge System Small Leak


Bob K.
nwbronco is offline   Quote
 
Old 09-10-2013, 08:19 PM
Thread Starter
  #4
Newb
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
mikejamesnelson is on a distinguished road
thanks bob, I just replaced the battery and the engine is still running rough and the clanking noise is still there. I cleared and re ran the codes and all that im getting now is the p0300. Any ideas?
mikejamesnelson is offline   Quote
Old 09-10-2013, 08:55 PM   #5
Jeeper
 
Join Date: Oct 2011
Location: Olympia, WA
Posts: 3,913
nwbronco is on a distinguished road
I would hazard a guess that either the wires are shot, or the coil pack is bad. Pull the plugs and see which is fouled. Walk the wires, run it, and then check the plugs again. If the same plugs foul, it's the coil pack. If different ones foul, you need new wires.

Bob K.
nwbronco is offline   Quote
Old 09-10-2013, 09:18 PM
Thread Starter
  #6
Newb
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
mikejamesnelson is on a distinguished road
already replaced wires, plugs, and coil pack

mikejamesnelson is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





All times are GMT -5. The time now is 08:41 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC
« Back

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner