microphone not working - help! - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 11-01-2012, 01:14 PM   #1
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Location: NYC, NY
Posts: 20
microphone not working - help!

Team,
I've narrowed it down to the fact that my '13 JK with w/ uconnect 130 isn't picking up my voice at all. it worked when i picked it up 3 weeks ago, no mods to the jeep, and it has gradually gotten to the point where it will not pick up any voice. Anyone else have this problem? Help!
Jay

Jplansky is offline   Quote Quick Reply
Old 11-01-2012, 03:21 PM   #2
dirt road inspector

WF Supporting Member
 
tomthbomb's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Deep East Texas
Posts: 2,415
Mine did not work at all on my 2012 730N when I picked it up. The dealer fixed but would not tell me if it was disconnected or just not there.

tomthbomb is offline   Quote Quick Reply
Old 11-05-2012, 11:52 AM   #3
Jeeper
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,682
1) You can either take it to the dealer and have them fix it or you can check the connector for the mic behind thedrivers side "A" pillar trim panel.





It is quite easy to tell if the mic was there or not.
Do to the fact that you didn't see a rectanular hole in you "A" pilliar trim panel, I will say that it was unplugged. The mic is a single unit with the grill & mic circuit board attached to each other. So you couldn't have the grill attached without the mic. I know, you have the best dealer around but they aren't telling you the truth.
xsdbs is offline   Quote Quick Reply
Old 11-05-2012, 11:56 AM   #4
Jeeper
 
ryanmalzac1's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Dallas, Tx
Posts: 180
Images: 2
a post you can only find in JK section ... HA!
ryanmalzac1 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-06-2012, 06:19 AM   #5
Jeeper
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,682
which one and why would you say that?



Quote:
Originally Posted by ryanmalzac1 View Post
a post you can only find in JK section ... HA!
xsdbs is offline   Quote Quick Reply
Old 11-08-2012, 10:03 PM   #6
Newb
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by Jplansky View Post
Team,
I've narrowed it down to the fact that my '13 JK with w/ uconnect 130 isn't picking up my voice at all. it worked when i picked it up 3 weeks ago, no mods to the jeep, and it has gradually gotten to the point where it will not pick up any voice. Anyone else have this problem? Help!
Jay
Hey. Just signed up. First post. I have the EXACT same problem. Brand new 2012 altitude with unconnect on the 230 media unit. All unmodified and worked perfectly off the lot. That was in late August. Just now in the last couple weeks the mic has really been struggling to pick up voice commands of any sort, phone calls, radio commands, whatever. I've reset the head to factory specs and reset my phone just to eliminate variables. Did you have any luck with yours?
Ruebis is offline   Quote Quick Reply
Old 11-08-2012, 10:10 PM   #7
Jeeper
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 381
Images: 5
I happen to have an extra mic (mint condition) I have for my '12 with the 430N if someone has a faulty mic.
SilverMiner is offline   Quote Quick Reply
Old 11-09-2012, 04:56 PM   #8
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Location: NYC, NY
Posts: 20
Called my dealer and they said to just bring it in. Damn.
Jplansky is offline   Quote Quick Reply
Old 11-12-2012, 08:15 AM   #9
Jeeper
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,682
please let the forum know what they find out, ok.

Quote:
Originally Posted by Jplansky View Post
Called my dealer and they said to just bring it in. Damn.
xsdbs is offline   Quote Quick Reply
Old 01-14-2013, 03:56 PM   #10
Newb
 
Collins4734's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
I have the same issue on my 2013 JK Unlimited. Has anyone received feedback from the dealer yet? I thought I'd call for an appointment tomorrow but would rather hear that it is just a quick fix/reset. Probably not.
Collins4734 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-14-2013, 06:07 PM   #11
dirt road inspector

WF Supporting Member
 
tomthbomb's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Deep East Texas
Posts: 2,415
Quote:
Originally Posted by tomthbomb View Post
Mine did not work at all on my 2012 730N when I picked it up. The dealer fixed but would not tell me if it was disconnected or just not there.
Hope you have better luck than I did with an answer. They fixed it but kind of tried to make it sound like my fault.
It never worked from day one.
tomthbomb is offline   Quote Quick Reply
Old 05-09-2013, 11:53 AM   #12
Jeeper
 
diesel_dad's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 86
Had ours replaced once already and now the replacement is also failing. Is there a TSB for this?

Too bad -- we love Uconnect when it is working.
diesel_dad is offline   Quote Quick Reply
Old 05-09-2013, 01:03 PM   #13
Jeeper
 
Chief301's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Paincourtville, LA
Posts: 55
Images: 2
#firstworldproblems....
Chief301 is offline   Quote Quick Reply
Old 05-10-2013, 12:20 PM   #14
Jeeper
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,682
When you say "failing", what is actually happening"? Also what year is your Jeep?



Quote:
Originally Posted by diesel_dad View Post
Had ours replaced once already and now the replacement is also failing. Is there a TSB for this?

Too bad -- we love Uconnect when it is working.

xsdbs is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



logo carid shop wrangler parts carid fender flares custom wheels store avs deflectors at carid
» Rates
Get low rates on auto insurance in Canada!

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 09:14 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC