Need Help with Mygig RBZ install - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 02-06-2013, 02:12 PM   #1
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Location: Austin, TX
Posts: 29
Need Help with Mygig RBZ install

I decided to pull the trigger on what I thought would be an easy install with a plug and play Mygig RBZ.

Vehicle Background - 2011 JKU with connectivity - replacing 130N with Sirius
Purchased - Mygig RBZ - P05064678AF Date Code 2959

I've read success others have had with this same manufacturing number. Everything seemed right but when I turn the key and the power comes on the radio will light up (green buttons) but the screen remains blank and nothing happens. There were connections for the connectivity group as well as the sirius. Took the new unit out and put my old one back in and everything works fine so it's not the Jeep connections.

Any idea how to fix the issue - is it possible to have a dealer run their little magic wand (scanner) over it? Or is this just not a compatible unit?

Any help would be appreciated.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG-20130206-00359.jpg
Views:	155
Size:	53.1 KB
ID:	206498   Click image for larger version

Name:	IMG-20130206-00360.jpg
Views:	193
Size:	63.0 KB
ID:	206499  

Click image for larger version

Name:	IMG-20130206-00361.jpg
Views:	155
Size:	52.4 KB
ID:	206500  

mjohnson2400 is offline   Quote
Old 02-06-2013, 03:01 PM   #2
yeah,,,, im that good

5-Year WF Supporting Member
 
panthermark's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Chicago-land
Posts: 10,893
Could simply be a bad RBZ... I'm pretty sure that is a high-speed bus....so it should be OK.

Where did you get it from?

__________________
2013 Sahara Unlimited
Billet - Auto - 3.73 - Connectivity - Painted Hardtop - LSD - Remote Start - Saddle Leather - Side Airbags

I may mall crawl...but I look good doing it.....
panthermark is offline   Quote
Old 02-06-2013, 03:20 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Location: Austin, TX
Posts: 29
Purchased from an Ebay retailer that has been very quick with communication both before and after purchase. Unit is in flawless condition not so much as a scratch on it. I took a look and there are no bent pins or any other visual imperfection.

They've offered a return and even a swap - waiting to see pictures of the production tag on the other unit they have - but I'm hesitant now that this one wouldn't fire right up.
mjohnson2400 is offline   Quote
Old 02-06-2013, 09:40 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bakersfield, Ca
Posts: 150
I have a friend who installs these, and all radios. He has a similar radio for sale. I know it works, because he plugged it into mine, and it fired right up. It's the 430 RBZ, without Navigation.

He told me to list it at $300.00 plus shipping.

If you get your money back, I can get this to you pretty quick.

BTW, I absolutely love mine.

Steven
__________________
Better lucky than good!
fawsty is offline   Quote
Old 02-07-2013, 09:16 AM   #5
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Location: Austin, TX
Posts: 29
Thanks Steven - I might have to take you up on that. I'll send you a PM once I get this one settled.
mjohnson2400 is offline   Quote
Old 02-07-2013, 09:47 AM   #6
Jeeper
 
Join Date: Oct 2011
Location: Olympia, WA
Posts: 3,497
I'd try it again. Disconnect the battery while swapping. Then hook up the battery backup. Maybe the Canbus is fighting you.

Bob K.
nwbronco is offline   Quote
Old 02-07-2013, 09:58 AM   #7
yeah,,,, im that good

5-Year WF Supporting Member
 
panthermark's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Chicago-land
Posts: 10,893
On another forum, someone had the same problem. They swapped HU's and everything worked out fine.

Love my rbz....
__________________
2013 Sahara Unlimited
Billet - Auto - 3.73 - Connectivity - Painted Hardtop - LSD - Remote Start - Saddle Leather - Side Airbags

I may mall crawl...but I look good doing it.....
panthermark is offline   Quote
Old 02-07-2013, 11:14 AM   #8
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Location: Austin, TX
Posts: 29
I tried the disconnect trick - same results.

I've been trying to figure out if it's just the date this RBZ was made and the possibility of my Jeeps build date not being cohesive. Seems like it's hit or miss for quite a few people. Wish I had another Jeep at my disposal to test this thing out.
mjohnson2400 is offline   Quote
Old 02-20-2013, 07:25 AM   #9
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Location: Austin, TX
Posts: 29
Success

Figured I'd post a follow up - seller swapped out unit with a second one (slightly earlier build date within same year 09) and this one worked perfectly. Switched over to the Jeep logo upon second start up and had the correct green backlit buttons. All of the Uconnect features work including the steering wheel functions.

Now I just need to find the correct lockpick so I can install a backup camera.

Pictures of the finished product attached.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG-20130219-00367.jpg
Views:	216
Size:	56.3 KB
ID:	212188   Click image for larger version

Name:	IMG-20130219-00369.jpg
Views:	150
Size:	43.2 KB
ID:	212189  

mjohnson2400 is offline   Quote
Old 02-20-2013, 07:46 AM   #10
Jeeper
 
pazbich3's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Harrisburg Area, PA
Posts: 202
Glad to see the new unit is working. I bought almost an identical unit, and should be here by Thursday or Friday. Hoping to get it installed this weekend. For reference, the model number is: P05064678AE, Date Code: 1959, and has green-lit buttons.
__________________
Dan
2015 JKU Anvil Sport
pazbich3 is offline   Quote
Old 02-20-2013, 07:51 AM   #11
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Location: Austin, TX
Posts: 29
My unit was built the day before yours...

P05064678AE Build Date 1949

Goodluck - install is a breeze - hardest part is getting the power window controls harness off (that is if you have power windows). Don't be afraid to give it a good pull once you slide the red clip up.
mjohnson2400 is offline   Quote
Old 02-20-2013, 07:54 AM   #12
yeah,,,, im that good

5-Year WF Supporting Member
 
panthermark's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Chicago-land
Posts: 10,893
Soooo.......am I the only one left that still has the Chrysler logo?

OK, does your new one end in 78 or 79?

I'm starting to think that the 79's (out of a Ram 1500?) will switch over on their own, but the 78's (out of a Chrysler T&C) will not.

Edit...just saw your latest post.

Well, scratch that.

I wonder if it is updated software?

And yeah...install is really, really, really, easy....
__________________
2013 Sahara Unlimited
Billet - Auto - 3.73 - Connectivity - Painted Hardtop - LSD - Remote Start - Saddle Leather - Side Airbags

I may mall crawl...but I look good doing it.....
panthermark is offline   Quote
Old 02-20-2013, 07:59 AM   #13
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Location: Austin, TX
Posts: 29
I'll check and see later on what version software is on it.... I installed late last night and now I'm stuck at the office. Maybe I'll sneak out at lunch to play around with it.
mjohnson2400 is offline   Quote
Old 02-20-2013, 08:08 AM   #14
Jeeper
 
pazbich3's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Harrisburg Area, PA
Posts: 202
Thanks for the tips. I'll let you know how it goes.

Also, Panthermark, I'll let you know if my logo switches over. Although I'm not sure what vehicle it came out of. (unless you can tell by the model number).
__________________
Dan
2015 JKU Anvil Sport
pazbich3 is offline   Quote
Old 02-20-2013, 10:55 AM   #15
Jeeper
 
Join Date: Oct 2012
Location: Austin, TX
Posts: 29
Panther -

I took a pic of my current software screen.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG-20130220-00370.jpg
Views:	113
Size:	61.8 KB
ID:	212254  
mjohnson2400 is offline   Quote
Old 03-16-2013, 09:51 AM   #16
Jeeper
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 170
no other hardware required for install

Hey there,

I just got same receiver with the same number P5064678AE, do I need a install bracket or anything like that like on other radios? Gonna try to install mine on weekend when I got time. Hope mine is not a dud.
stzd8 is offline   Quote
Old 03-16-2013, 10:51 AM   #17
yeah,,,, im that good

5-Year WF Supporting Member
 
panthermark's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Chicago-land
Posts: 10,893
Quote:
Originally Posted by stzd8 View Post
Hey there,

I just got same receiver with the same number P5064678AE, do I need a install bracket or anything like that like on other radios? Gonna try to install mine on weekend when I got time. Hope mine is not a dud.
Nah, if you have the right one, it is 100% plug and play, no brackets needed.

First time you swap....it will take you 20-30 minutes from start to finish....mostly because you don't quite know what you are doing and you will struggle with the stupid connectors...especially the power window one.

By the 3rd time...when I say 10 minutes to swap....I'm serious...it is that simple.
__________________
2013 Sahara Unlimited
Billet - Auto - 3.73 - Connectivity - Painted Hardtop - LSD - Remote Start - Saddle Leather - Side Airbags

I may mall crawl...but I look good doing it.....
panthermark is offline   Quote
Old 03-16-2013, 11:12 AM   #18
Jeeper
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 170
Thanks, Panthermark.

I noticed lot of posts claiming same thing. The delay due to the window controls that maybe one may be afraid to break if too much force is used to pull the cables. Hopefully next weekend everything should work dandy. Can't believe I have to work tomorrow (Sunday) ARRGGHHH
stzd8 is offline   Quote
Old 09-08-2014, 02:16 PM   #19
Jeeper
 
new2SWA's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: MD
Posts: 73
I'm new to this, and I'm sorry if I'm out of place asking this on here.
I have a 2011 JK sport, with the OEM radio and no bluetooth or phone.
And I am looking at getting this GPS, will it fit? What parts will I need to get?
Thanks,

2011, 2012, 2013 Jeep/Dodge MYGIG 430 RBZ multimedia unit
new2SWA is offline   Quote
Old 09-09-2014, 09:18 AM   #20
Jeeper
 
pazbich3's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Harrisburg Area, PA
Posts: 202
The one you have linked to will not fit in a Wrangler. The holes on the tabs in that one are top and bottom whereas the ones that fit the Wrangler are on the sides. Also, the RBZ unit does not have any GPS. You would need a 430N or 730N unit.

__________________
Dan
2015 JKU Anvil Sport
pazbich3 is offline   Quote
Reply

Tags
help advice , mygig , rbz

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:53 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC