New JKU making a grinding noise when I use my brakes - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-11-2013, 06:44 PM   #1
Jeeper
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 25
New JKU making a grinding noise when I use my brakes

hay

so my new jku makes a weird grinding noise when i come of the breaks.
when i took it in for its first 1000k service the guy said its nuthin to worry about. but its a brand new jeep it shouldn't be making any noise at all.

any idea of what it is? im sure its to do with the break, should i worry about it or what?

markjo12 is offline   Quote
Old 04-27-2013, 10:13 AM   #2
Newb
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1
I am having the same problem since I bought my new wrangler sport. The breaks grind when I put it in reverse and sometimes when I stop. Also, the breaks squeak occasionally. I asked two different mechanics at the dealership and both told me it was normal..it honestly goes right through me and is very loud. I dont understand how this is normal or am I being taken advantage of??????

dpalonis is offline   Quote
Old 04-27-2013, 12:14 PM   #3
Jeeper
 
SilverSport's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 25,041
Send a message via Yahoo to SilverSport
Grinding or a chattering noise? Do you feel the pedal pulsating when the noise happens?
__________________
"Own a Jeep and own a piece of history."

"The Hunter is not concerned with the opinion of the Wolf."
SilverSport is offline   Quote
Old 06-18-2013, 11:18 AM   #4
Jeeper
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 25
Quote:
Originally Posted by SilverSport View Post
Grinding or a chattering noise? Do you feel the pedal pulsating when the noise happens?
sorry for sucha late reply dont really check in often,

but yeah a chattering noise,
markjo12 is offline   Quote
Old 06-18-2013, 11:46 AM   #5
Jeeper
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 61
I have a 2013 JKUR doing the same thing. Pulsates just a little. I honestly didn't notice it until the girlfriend pointed it out.

Its exactly how my old blazer was about 2 weeks before the Hub assemblies failed on two wheels. I have an appointment for Thursday at my dealer. I will let you know how it goes.
jvolkmer87 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 02:11 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC