OEM Remote Start Problem - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 07-08-2012, 10:51 AM   #1
Jeeper
 
JedFromAZ's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Gilbert
Posts: 57
OEM Remote Start Problem

The remote start on my new 2012 Unlimited Altitude is acting up on me. After I press the button twice to remote start it will honk twice, crank over, the alarm will go off and it will turn off. The display states "Remote Start Disabled - System Fault." This is really starting to bother me since I've only had the vehicle for about a week and the fault is occurring more often. Has anyone had the same issue and what will the dealership do?

JedFromAZ is offline   Quote Quick Reply
Old 07-08-2012, 10:55 AM   #2
Jeeper
 
Join Date: May 2012
Location: South Fla
Posts: 30
Check your fuel level. If low light is on remote start is disabled.

Alyron is offline   Quote Quick Reply
Old 07-08-2012, 11:35 AM   #3
Jeeper
 
Join Date: Sep 2009
Location: Calvert county, Southern Maryland
Posts: 569
i think i'd be going back to the dealer and get it fixed. its under warranty.

cass
tcass is offline   Quote Quick Reply
Old 07-08-2012, 12:40 PM   #4
Jeeper
 
JedFromAZ's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Gilbert
Posts: 57
Alyron, I have plenty of fuel. It started doing it a day or two after I bought it. It's doing it almost every time now.

Cass, I'm definitely going to schedule to have it taken to the dealership.

I wonder if the issue is related to the "upgraded" alarm that they installed that added a shock sensor?
JedFromAZ is offline   Quote Quick Reply
Old 07-19-2012, 05:46 PM   #5
Jeeper
 
JedFromAZ's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Gilbert
Posts: 57
Well, I got ahold of Jeep Corporate and they told me to tell the dealership to remove the alarm or they would call and have them remove it. Since the added shock sensor/added security was removed I haven't had a single issue. The only thing that bothers me is the two small holes where my knees are but I'm sure there will be plenty of scratches to the Jeep as time goes.
JedFromAZ is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 09:32 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC