Problems with Pioneer Head unit - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-15-2013, 08:17 PM   #1
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Problems with Pioneer Head unit

I have a 2010 Unlimited and have put in two Pioneer av 8400 units and two amp adapters.Im still having the same problem were Im only getting audio from the front right speaker.I did have it hooked up wrong and had all the speakers working but Bluetooth was not coming out of the speakers.ive been on the phone with PAC,Pioneer and Crutchfield and nobody can figure it out.Anybody?

birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 08:31 PM   #2
Jeeper
 
bengen1's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: St. Louis County
Posts: 592
Your issue with Bluetooth only?

bengen1 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 08:34 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
I wish,bluetooth works fine but all audio is only coming out of front right speaker.
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 08:36 PM   #4
Jeeper
 
Duramaxxed's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Hamptons, Long Island, New York
Posts: 1,181
You Check the Balance & Fade Settings?
__________________
'06 KJ CRD
'06 Ram 2500 Cummins
'07 Silverado 2500HD Duramax
Duramaxxed is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 08:47 PM   #5
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by Duramaxxed View Post
You Check the Balance & Fade Settings?
I would but the factory amp controls that.The Pioneer can not control that thats why the directions on the PAC radio interface tell me to connect the front outputs to the rear imputs on the connector.It says the rear outputs on the Pioneer are not used.
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 09:00 PM   #6
Jeeper
 
Duramaxxed's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Hamptons, Long Island, New York
Posts: 1,181
That doesn't make sense at all. The Amp can't Control Balance and Fade, the Headunit does that.

Can you Link to the PAC Adapter you are Using so I can Read it?
__________________
'06 KJ CRD
'06 Ram 2500 Cummins
'07 Silverado 2500HD Duramax
Duramaxxed is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 09:04 PM   #7
Jeeper
 
bengen1's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: St. Louis County
Posts: 592
There should be an audio adjustment menu, default should be 0 for fader and balance... I would at least check that to make sure
bengen1 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 09:12 PM   #8
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by Duramaxxed View Post
That doesn't make sense at all. The Amp can't Control Balance and Fade, the Headunit does that.

Can you Link to the PAC Adapter you are Using so I can Read it?
I know right. Here u go.
Pac-Audio.com Product Details | iPod Integration for your car and More by Pac-Audio - Connecting you to the future
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 09:13 PM   #9
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by bengen1 View Post
There should be an audio adjustment menu, default should be 0 for fader and balance... I would at least check that to make sure
Thanks man already did that.Still nada.Its driving me crazy!
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 09:21 PM   #10
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 63
I am curious to the answer to this because I am installing my pioneer headunit with the c2R-Chy4 right now. Guess ill hold off until I find the answer...
__________________
2013 JK Sport
2011 GC Limited-Hemi-Quadra Lift
AK JK is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 09:26 PM   #11
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by AK JK View Post
I am curious to the answer to this because I am installing my pioneer headunit with the c2R-Chy4 right now. Guess ill hold off until I find the answer...
Same one im using but I have factory amp and thats whats screwing everything up on the hook up.If you dont have an amp its pretty straight up.
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 09:42 PM   #12
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by AK JK View Post
I am curious to the answer to this because I am installing my pioneer headunit with the c2R-Chy4 right now. Guess ill hold off until I find the answer...
If you have better luck let me know.Good luck
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 10:02 PM   #13
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 63
Ok I got it to work. Just ignore that part and wire it up like you think it should be
__________________
2013 JK Sport
2011 GC Limited-Hemi-Quadra Lift
AK JK is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 10:02 PM   #14
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 63
white to white whit with black to white with black gray to gray gray with black to gray with black and so on.
__________________
2013 JK Sport
2011 GC Limited-Hemi-Quadra Lift
AK JK is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 10:09 PM   #15
Jeeper
 
Duramaxxed's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Hamptons, Long Island, New York
Posts: 1,181
So you have the Green & Purple Wires on the Adapter & Radio Harness Tied together?
__________________
'06 KJ CRD
'06 Ram 2500 Cummins
'07 Silverado 2500HD Duramax
Duramaxxed is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 10:11 PM   #16
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by AK JK View Post
white to white whit with black to white with black gray to gray gray with black to gray with black and so on.
Hey I will give it a shot.You have the factory amp? That seems to be my problem.
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 10:18 PM   #17
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 63
Yeah I do have the factory amp.
__________________
2013 JK Sport
2011 GC Limited-Hemi-Quadra Lift
AK JK is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 10:19 PM   #18
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by Duramaxxed View Post
So you have the Green & Purple Wires on the Adapter & Radio Harness Tied together?
No I dont because it says not to use the rear speaker outs on the radio.
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 10:25 PM   #19
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by AK JK View Post
white to white whit with black to white with black gray to gray gray with black to gray with black and so on.
Sorry just reread this and dont mean to sound like an idiot but you hooked up the+ to the - on all the speaker wires? Like you hooked up your white to the white black,gray to the gray black and so on?
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 10:35 PM   #20
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 63
__________________
2013 JK Sport
2011 GC Limited-Hemi-Quadra Lift
AK JK is offline   Quote Quick Reply
Old 01-15-2013, 10:36 PM   #21
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by AK JK View Post
white to white whit with black to white with black gray to gray gray with black to gray with black and so on.
lol mixed up your white and with I will get it.I had it this way but the bluetooth wasnt working I couldnt hear them but they could hear me.
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-16-2013, 10:53 PM   #22
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hellaware
Posts: 17
Ok used a new wiring harness all together and its all good now.
birdman666 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-16-2013, 10:55 PM   #23
Jeeper
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 63
Thats good to hear I finished mine up today just had to go get the adapter for the steering wheel controls.. Works like a charm

__________________
2013 JK Sport
2011 GC Limited-Hemi-Quadra Lift
AK JK is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:40 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC