Radio problem/mystery - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 07-19-2012, 10:08 AM   #1
Jeeper
 
Dogface's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Grass Valley, Ca
Posts: 1,473
Send a message via Skype™ to Dogface
Radio problem/mystery

I don't have any kind of upgraded sound system in my Jeep...just the OEM AM/FM/Sirius/CD player. I've had all my AM buttons set for a while and somehow ? one of the buttons went to 530AM..the first on on the AM dial...and i can't seem to reset it to the station I want... I think/thought that once you are a station you want to keep you push Set then the number of the button you want... I've tried a few different combinations and it won't reset... There is not Memory button...just Set...

What am I missing here ? Color me techno challenged..

__________________
Mark
"If there are no dogs in heaven, then when I die I want to go where they went"
......Will Rogers

2012 Crush Wrangler Rubicon two door....Finally home
Leather, Auto, Tow, 4.10, Remote start, MT wheels
Dogface is offline   Quote
Old 07-19-2012, 10:45 AM   #2
Jeeper
 
KittyPrawn's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fairfax, VA
Posts: 2,225
Images: 2
Have you tried just holding down the number of the button you want to set? That's how I have to do it in my car... I know it's not the same system as a Jeep. But, worth a try?

__________________
Deb
2013 True Blue JKU Rubicon Goodbye Pontiac!
I drive a 4 door. There is more space for bacon inside.
KittyPrawn is offline   Quote
Old 07-19-2012, 11:03 AM   #3
Jeeper
 
Join Date: Jun 2011
Location: Fredericksburg, VA
Posts: 46
should just have to press the set/rdl button and then the numbered button that you want to set.
JeepScottM is offline   Quote
Old 07-19-2012, 11:05 AM   #4
Jeeper
 
Dogface's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Grass Valley, Ca
Posts: 1,473
Send a message via Skype™ to Dogface
Thanks Deb, yes I did try that but it always defaults back to 530. I've studied the O manual too. ???
__________________
Mark
"If there are no dogs in heaven, then when I die I want to go where they went"
......Will Rogers

2012 Crush Wrangler Rubicon two door....Finally home
Leather, Auto, Tow, 4.10, Remote start, MT wheels
Dogface is offline   Quote
Old 07-19-2012, 11:41 AM   #5
Jeeper
 
Dogface's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Grass Valley, Ca
Posts: 1,473
Send a message via Skype™ to Dogface
Quote:
Originally Posted by JeepScottM View Post
should just have to press the set/rdl button and then the numbered button that you want to set.
Not sure what you mean by 'rdl' button ? I woulda thought just getting the station up and playing, press set and numbered button... does not set that way ??
__________________
Mark
"If there are no dogs in heaven, then when I die I want to go where they went"
......Will Rogers

2012 Crush Wrangler Rubicon two door....Finally home
Leather, Auto, Tow, 4.10, Remote start, MT wheels
Dogface is offline   Quote
Old 07-19-2012, 03:54 PM   #6
Jeeper
 
Join Date: Jun 2011
Location: Fredericksburg, VA
Posts: 46
Quote:
Originally Posted by Dogface View Post
Not sure what you mean by 'rdl' button ? I woulda thought just getting the station up and playing, press set and numbered button... does not set that way ??
Yes, you are correct in how it "should" work. My set button has set/rdl. Yours may be different. The way you are describing how you are doing it is correct per the book. May be something up with the radio. My 2010 had a similar type of problem and they replaced under warranty.
__________________
2014 Billet Silver Unlimited Sport, auto, 3.73, ltd. slip, hardtop, tow package. MB72 Matte Black wheels with 285/70 17 Nitto Terra Grapplers, LOD mid-width front bumper, Teraflex leveling kit.
JeepScottM is offline   Quote
Old 07-19-2012, 04:40 PM   #7
Jeeper
 
Dogface's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Grass Valley, Ca
Posts: 1,473
Send a message via Skype™ to Dogface
Scott
Thanks for that. I was suspicious that it was something with the head unit. My Dodge truck has almost the same unit and it works as it should.
__________________
Mark
"If there are no dogs in heaven, then when I die I want to go where they went"
......Will Rogers

2012 Crush Wrangler Rubicon two door....Finally home
Leather, Auto, Tow, 4.10, Remote start, MT wheels
Dogface is offline   Quote
Old 07-19-2012, 05:25 PM   #8
Jeeper
 
redskinswin's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Sahuarita, AZ
Posts: 329
dumb question but are you sure you are not hitting the button twice. I think the radio has 12 preset stations. button 1 acts as button 7 also. If you never set button 7 then when you hit button 1 it would go to the first station you set and if you hit it again then it would go to the default which would be 530 am. Just a thought.

__________________
2012 Silver 2-Door JK. Smittybuilt SRC Side Armor, KC Hilites, Rancho Sport 2 inch lift, 285x70x17 Duratracs. DeceptiJeep.
redskinswin is online now   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:04 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC