remote start - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 08-22-2012, 06:50 PM   #1
Newb
 
Join Date: Nov 2008
Location: RI
Posts: 14
remote start

--------------------------------------------------------------------------------

Has anyone bought a new JK that the dealer was going to install the remote start on? Will they make it work off a single remote? I hope I don't have to bother with two. thanks for any info. Sue

katahdinri is offline   Quote Quick Reply
Old 08-22-2012, 07:39 PM   #2
Jeeper
 
Join Date: Jan 2012
Location: Florida
Posts: 739
remote start

hi, i only have seen one jeep with remote start and i seem to remember
it was on the key fob...you will need to have the power package for the remote
start

firehawk is offline   Quote Quick Reply
Old 08-22-2012, 07:56 PM   #3
Jeeper
 
Sgt93's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Illinois
Posts: 582
Mine is integrated on the key but was not installed at the dealer.
__________________
Steve - 2015 Ford F350 King Ranch CC SB 4x4.
2013 Rubicon Unlimited. SOLD
_______
/l ,[____],
l---L -OlllllllO-
()_) ()_)--o-)_)
Sgt93 is offline   Quote Quick Reply
Old 08-22-2012, 08:22 PM   #4
Jeeper
 
50 Something's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Texas
Posts: 876
Quote:
Originally Posted by katahdinri View Post
--------------------------------------------------------------------------------

Has anyone bought a new JK that the dealer was going to install the remote start on? Will they make it work off a single remote? I hope I don't have to bother with two. thanks for any info. Sue
Not sure about the OEM key fob, because I got my Jeep stripped as much as I could so I could do all the mod's myself.

With that said I bought the Clifford 320.3X (made by Directed Electronics which makes the Viper and 2 others) since I would never use a remote start with a manual 6 speed.

However they do have the option for the remote start and door lock (which I have door lock and can't use). I got a proximity sensor instead since I have no top or doors at this time. Not sure about the price diff., but here is a link below and I recommend "Car Toy's" for the install.

Don't worry about the MSRP as they sell it way below that.

Clifford - Security with Remote Start

With this system you just need to use your hard key without the fob for the remote start including the Clifford, Viper ect... for everything else. Heck I have a Ford F-150 Super crew and I have never used the key with the fob attached. I hate the look, let alone the wear and tear of everyday use of a all in one key!

50 Something
__________________
"In the beginning was the Word and the Word was with God, and the Word was God"

John 1:1
50 Something is offline   Quote Quick Reply
Old 08-22-2012, 10:30 PM   #5
Supporting Member

5-Year WF Supporting Member
 
jwilson2598's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2,129
The Mopar Accessory kits include new keys with integrated buttons like the factory installed ones have. They'll program the new keys and then you'll have 2 keys with remote start and your 2 original without.
jwilson2598 is offline   Quote Quick Reply
Old 08-23-2012, 07:32 AM   #6
Jeeper
 
Riccochet's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Somewhere around Charlotte
Posts: 864
I have it on my 2012. The button is on the key/fob combo. Mean the fob and key are one. It works quite well.
__________________
ɹǝʌo ǝɯ ןןoɹ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı
Riccochet is offline   Quote Quick Reply
Old 08-23-2012, 07:37 AM   #7
Jeeper
 
RowJ's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Texas/OK Border
Posts: 90
Images: 1
Is factory installing remote start on manual trannys now.... or still only autos?

RJ
__________________
98 TJ, 4.0L, 5 Sp., 4" lift w/ 1.25 BL, 4.56 locked gears, 33" Cooper STT's
02 QCLB Dodge Diesel; 602 HP/1266 ft-lbs
RowJ is offline   Quote Quick Reply
Old 08-23-2012, 08:18 AM   #8
Jeeper
 
KittyPrawn's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fairfax, VA
Posts: 2,201
Images: 2
Quote:
Originally Posted by RowJ View Post
Is factory installing remote start on manual trannys now.... or still only autos?

RJ
Still only auto.
__________________
Deb
2013 True Blue JKU Rubicon Goodbye Pontiac!
I drive a 4 door. There is more space for bacon inside.
KittyPrawn is offline   Quote Quick Reply
Old 08-23-2012, 10:09 AM   #9
Jeeper
 
Metonymy's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 510
Quote:
Originally Posted by RowJ View Post
Is factory installing remote start on manual trannys now.... or still only autos?

RJ
Think about it:

- Leave Jeep in first gear
- Remote start Jeep
- ????
- Profit! LOL

Definitely not a good situation.
Metonymy is offline   Quote Quick Reply
Old 08-23-2012, 10:18 AM   #10
Jeeper
 
KittyPrawn's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fairfax, VA
Posts: 2,201
Images: 2
Quote:
Originally Posted by Metonymy View Post
Think about it:

- Leave Jeep in first gear
- Remote start Jeep
- ????
- Profit! LOL

Definitely not a good situation.
You can do an aftermarket remote starter in a manual. You have to leave it in neutral with the parking break on to use it, I believe. So, guess it might depend on the slope you're parking on.
__________________
Deb
2013 True Blue JKU Rubicon Goodbye Pontiac!
I drive a 4 door. There is more space for bacon inside.
KittyPrawn is offline   Quote Quick Reply
Old 08-23-2012, 11:28 AM   #11
Jeeper
 
Riccochet's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Somewhere around Charlotte
Posts: 864
Quote:
Originally Posted by KittyPrawn View Post
You can do an aftermarket remote starter in a manual. You have to leave it in neutral with the parking break on to use it, I believe. So, guess it might depend on the slope you're parking on.
There are also neutral safety switches that can be installed on the shifter to prevent starting in gear.
__________________
ɹǝʌo ǝɯ ןןoɹ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı
Riccochet is offline   Quote Quick Reply
Old 08-24-2012, 09:22 AM   #12
Newb
 
Join Date: Nov 2008
Location: RI
Posts: 14
remote start

Thanks for the great info. from all of you. Much appreciated.
katahdinri is offline   Quote Quick Reply
Old 09-05-2012, 11:26 PM   #13
Newb
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
If I bought my 2013 Sport (power and Uconnect) without remote start - can I get it added after - the - fact? Any idea what's involved or how much it costs? Thx!
JK-Matt-Chicago is offline   Quote Quick Reply
Old 09-06-2012, 12:06 AM   #14
Jeeper
 
oletennessean's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Knoxville
Posts: 187
i've asked around here in knoxville and no one will touch the remote starts in a manual with a 10 foot pole. worried about liability is what they said

oletennessean is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 09:27 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC