Static / Noise / Interferrence on USB and Bluetooth Input - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 07-03-2013, 08:58 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Jul 2013
Location: Maine
Posts: 166
Static / Noise / Interferrence on USB and Bluetooth Input

Hi Everyone,

Just wondering if anyone else has notice an awful lot of signal noise / static / interference when running Bluetooth or USB (iPod in this case).

If I pause the music with the volume at about 50% - its very noisy / staticy...

When playing music, the treble is very messy, not clean or crisp.

I can't pause radio, so do not know if it is having that problem with that input. I have not tried CD yet... Satellite just sounds like its a low bit-rate quality, like 64 Kbps (if anyone knows anything about downloading MP3's, anything less than 192 kbps sounds pretty degraded.)

I did not have this problem with my old vehicle - I am wondering if there is possibly a ground interference problem with my stereo, or if others have this same issue?

UConnect (no touch screen) with Alpine 7 Speaker System

Thanks,

boon4376 is offline   Quote
Old 07-03-2013, 09:31 AM   #2
Commercial Member

WF Supporting Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,253
This is the difference between having an external module and having an internal module. The problem is that there are audio signal wires coming from the externally mounted module tot he radio, there are wires in the factory automotive harness ( in Chrysler as well as all other vehicle brands) that radiate signals that are picked up by the sensitive audio wires and passed thru to the radio to be amplified. If you're listening to a different format or have a call, you don't hear these sounds. You may also want to make sure that the volume is up on the phone for it's music volume.





Quote:
Originally Posted by boon4376 View Post
Hi Everyone,

Just wondering if anyone else has notice an awful lot of signal noise / static / interference when running Bluetooth or USB (iPod in this case).

If I pause the music with the volume at about 50% - its very noisy / staticy...

When playing music, the treble is very messy, not clean or crisp.

I can't pause radio, so do not know if it is having that problem with that input. I have not tried CD yet... Satellite just sounds like its a low bit-rate quality, like 64 Kbps (if anyone knows anything about downloading MP3's, anything less than 192 kbps sounds pretty degraded.)

I did not have this problem with my old vehicle - I am wondering if there is possibly a ground interference problem with my stereo, or if others have this same issue?

UConnect (no touch screen) with Alpine 7 Speaker System

Thanks,
xsdbs is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 04:19 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC