04' wrangler RHD. Common Issue??? - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today

Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 07-21-2009, 05:34 PM   #1
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
04' wrangler RHD. Common Issue???

i've got a problem. my #1 cyl. had a misfire, changed plug, entire coil pack assy. and boots, and injector. still no fire. i took valve cover off to check and see if something had happened beyond the obvious. nothing appeared to be wrong. took rocker arms off, used my scope to check the lifters, there still intact, no bent pushrods, no bent rocker arms, no bent anything. put it back together and spun it over without valve cover on, i instantly noticed that the intake valve on the #1 cyl doesnt open as much as all the others. i cant measure it but it is very obvious. This jeep has 57*** miles on it, is it very common to have camshaft wear on these engines, especially on such a low mileage engine? i dont mind doing exploratory surgery but i realy dont wanna pull the head off, pull the cam out, and all that other awesome stuff without knowing 100% thats where my issues are. I know these engines are known for carbon build up, i have used some of the techniques i know about to help rid it of any carbon, but i cannot tell a BIT of difference after all the times ive done it. Sorry about the long post, but i wanted you all to know exactly what ive done so there arent any "have you tried" questions. unless theres something out there to try that i have havent. Thanks for any/all the help.

lowlife is offline   Quote
Old 07-23-2009, 08:11 AM   #2
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Anybody???? any opinions???

lowlife is offline   Quote
Old 07-24-2009, 12:00 PM   #3
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
lowlife is offline   Quote
Old 07-24-2009, 12:05 PM   #4
Atthehop's Avatar
Join Date: Jul 2008
Location: NW, NJ
Posts: 4,034
Is the engine clean inside or is there some sludge building up.
Retired my 94 YJ 4cyl 5spd @ 200K
Now in a 04 TJ 4cyl 5spd CV @120K+
Both as a commuter vehicle in NW, NJ
April 2012.downsized and now a 99er.
Atthehop is offline   Quote

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wrangler Sahara JK low speed turn issue publius JK General Discussion Forum 22 12-07-2010 01:32 PM
wrangler vs liberty PbFoot General Jeep Discussion 11 05-01-2008 02:01 PM
Odd Charging Issue on my 350 Wrangler... nsashbl01 YJ Tech Forum 1 12-14-2007 10:27 AM
2008 Wrangler Purchase soupy1957 JK Pics Forum 23 11-22-2007 04:48 AM
First Wrangler - 3rd Jeep!!! tritonman WF New Member Check In 10 09-28-2007 08:27 AM

Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:07 AM.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC