2006 Rubicon Stereo Swap Issue - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 09-25-2012, 09:40 AM   #1
Jeeper
 
hothondaguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 143
2006 Rubicon Stereo Swap Issue

I installed a Pioneer 4400HD in my dads TJ last night, there is 2 odd things,

1) extra wires that were connected to factory radio had not spot on the new Harness from Crutchfield-I am guessing this if for the XM

2) the radio will not turn on when the key is on ACC, only when the ignition is turned to on? this is my main issue my dad likes sitting and listening to the radio sometimes but doesn't want to the jeep running or even just the ignition on, it should work on ACC mode. any help would be great

hothondaguy is offline   Quote
Old 09-25-2012, 09:43 AM   #2
Jeeper
 
steveo8x8's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Valencia, Ca
Posts: 122
U have to run a line to a fuse to tell the radio to turn on when the key is turned. It's an accessory wire and it pretty much just is a signal to the HU that's its ok to give it power. U can wire it to anything like the cig lighter fuse. That's what I would do

steveo8x8 is offline   Quote
Old 09-25-2012, 11:52 AM   #3
Jeeper
 
hothondaguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 143
Its just kinda of weird, I bought the radio from crutchfield and it came with all the harness and brackets needed, so i figured it would work just as the factory radio did on ACC and of course when the vehicle is running.
hothondaguy is offline   Quote
Old 09-25-2012, 12:50 PM   #4
Jeeper
 
steveo8x8's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Valencia, Ca
Posts: 122
ya but with all of the aftermarket radios i have installed i have always needed to run an accessory line to a fuse to get it to turn on with the key.
steveo8x8 is offline   Quote
Old 09-25-2012, 01:30 PM   #5
Jeeper
 
RUBI 4 MY MRS's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: California/Nevada
Posts: 1,649
Are you sure the old radio worked in the ACC. position before you took it out?

Do the turn signals work in the ACC. position?

If not, the ignition switch could be bad.

According to my ’05 FSM the only 2 wires that should have power to the radio are the dark blue/pink B+ (hot all the time) & the dark green/gray (hot with key ON & ACC.). Check those. If the new radio only goes on with the key ON, it is wired OK, got to be in the dg/gy wire.
__________________


'05 Rubi TJ Unlimited
'93 Toyota 4Runner
RUBI 4 MY MRS is offline   Quote
Old 09-25-2012, 01:35 PM   #6
Jeeper
 
geoffmarton's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: NE FL
Posts: 313
I used the Crutchfield harness for my 05, and my Sony head unit works exactly as intended. Now I just have to change that so it'll play without the key. Easy enough, just have to find the time.

geoffmarton is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:00 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC