97 Tj issues - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-02-2012, 11:51 PM   #1
Newb
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
97 Tj issues

Hello out there, I just joined and I am wondering if anyone can help me out with my problem which is I have a 97 tj with 89k miles, at random times usually on the highway above 45 mph it will lose power, chug and what sounds like a back fire but the sound is coming from under the hood like a miss firing cylinder that didnt fire with too much fuel. I thought it was a the fuel pump but the mechanic said the system was fine.....I was told it may be the ignition module, anyone else had this issue? It's the 4.0 with a jet stage1 power chip, rocket air intake and cat back exhaust......any ideas or same problem?

Nick97tj is offline   Quote Quick Reply
Old 11-25-2013, 11:04 AM   #2
Jeeper
 
Join Date: May 2012
Location: N/A
Posts: 16
Double check your battery cables and connections, make sure they are not corroded.

causestosin is offline   Quote Quick Reply
Old 11-25-2013, 11:28 AM   #3
Jeeper
 
acf5's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 600
Make sure your air intake is actually filtering the air, many of these "cold air intakes with better airflow" get you more airflow by having less fine of a filter. Your chip may also be screwing with you, they hardly do much, I'd take it off but that's my opinion.
acf5 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-25-2013, 07:31 PM   #4
Jeeper
 
acf5's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 600
Quote:
Originally Posted by causestosin View Post
Double check your battery cables and connections, make sure they are not corroded.
Pssst, this is a couple months old XD I just realized
acf5 is offline   Quote Quick Reply
Old 11-25-2013, 07:41 PM   #5
Jeeper
 
ChasUGC's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2,385
Images: 2
Quote:
Originally Posted by acf5 View Post
Pssst, this is a couple months old XD I just realized
More like a 1-1/2 yrs. old. I think he fixed it by now.
ChasUGC is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Factory Fog Lights in my 1998 TJ stopped working sc0tt TJ General Discussion Forum 3 04-14-2012 05:42 PM
Coverting my TJ to leaf springs Moroney167 YJ Tech Forum 43 04-04-2012 08:41 AM
carburetor and cb antenna issues Ruff Rider YJ Tech Forum 4 04-02-2012 08:27 PM
md area wtb TJ hard top Blueliner Classifieds Archive 0 04-02-2012 07:43 PM


logo carid shop wrangler parts carid fender flares custom wheels store avs deflectors at carid
» Rates
Get low rates on auto insurance in Canada!

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:58 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC