AC Question - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 07-22-2007, 07:52 PM   #1
Jeeper
 
Join Date: May 2007
Location: Oak Hills California
Posts: 47
AC Question

My AC blows hard and cold when I first turn it on. After about an hour of running it still sounds like its blowing hard but not much air is coming out of the vents. Any suggestions. It still blows cold just not hard.

__________________
99 Wrangler, 4.0, RE 5.5 Long Arm, 35" Tires
SoCal Climber is offline   Quote Quick Reply
Old 07-23-2007, 05:22 AM   #2
Jeeper
 
Odhinn's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2,147
Check and see if it just shifted to the floor/vent setting by itself. If it did then you probably have a vacuum leak.

One other possibility is that the blower motor is going out, or the squirrel cage on the motor shaft is free spinning when the shaft heats up. Most motors have a set screw or a nut holding the cage in place but some are press fit. Any of these ways of attachment can free spin in the right situation.

After checking to the vent/vacuum I would pull the motor and inspect it and the squirrel cage.

__________________
Recently returned from the Jeep Dead.
and
Proud daddy to a New baby Jeep Girl.
Odhinn is offline   Quote Quick Reply
Old 07-23-2007, 08:20 AM   #3
Jeeper
 
Walkeraviator's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,084
^^ 2X . then remove.. who needs AC anyway..
Walkeraviator is offline   Quote Quick Reply
Old 07-23-2007, 10:36 AM   #4
Jeeper
 
Join Date: May 2007
Location: Oak Hills California
Posts: 47
I will never remove my AC. Jeepin when its 100+ out with AC is awesome.

I will look into your suggestions.
__________________
99 Wrangler, 4.0, RE 5.5 Long Arm, 35" Tires
SoCal Climber is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
quick axle question Sb5551 TJ Tech Forum 3 10-03-2008 08:38 PM
front fender question jeeps&comics YJ General Discussion Forum 10 06-23-2008 04:29 PM
Trans Mount Question MOz TJ Tech Forum 8 06-10-2008 03:14 PM
Spring Over Question WranglerHawg YJ Tech Forum 1 09-17-2007 10:06 AM
Carb question and EGR question trulefty YJ Tech Forum 0 12-12-2006 04:55 PM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:07 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC