Evap problem- code 456 - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 10-22-2009, 10:10 PM   #1
Jeeper
 
Joe Dirt's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Murrieta, CA
Posts: 1,075
Evap problem- code 456

The check engine light came on. My code reader said the code was 456 (small evap leak). I know that can come from a bad gas cap sometimes, so I already tried a new one. That wasn't it, so the light came back on. Does anyone have any ideas what my problem might be?

__________________
2013 Wrangler 2D, 3.6L, Automatic, 3.73 Gears, Limited slip in the rear, Teraflex 2" lift, 285/75/16 tires, LOD bumper & 8K winch, 2M Ham radio.

People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf- George Orwell
Joe Dirt is offline   Quote Quick Reply
Old 10-22-2009, 10:22 PM   #2
Nerf gun assassin

WF Supporting Member
::WF Administrator::
 
distortedtj's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: yep right there.
Posts: 21,294
Send a message via Yahoo to distortedtj
Check the fill tube for cracks.

distortedtj is online now   Quote Quick Reply
Old 10-23-2009, 05:29 AM   #3
Newb
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Evap Code

More than Likely your vehichle will fail emmisions testing. Most times a smoke test wont provide results besides draining your bank account. Disconnect your negative battery cable at the battery post and not the jumping post. Wait 5-10 mins reconect it drive 25-100 miles before an emission test. The alternative is dropping the gas tank and replaceing the cannister and that can be very expensive. It is put in there for a reason but for the most part texting while driving is 1,000,000,000,000 more dangerous but you didnt hear that from me.
TakenByForce is offline   Quote Quick Reply
Old 10-23-2009, 07:16 AM   #4
Jeeper
 
Join Date: May 2009
Posts: 226
I have the same problem and have been driving it like that for 2 years now!

the check engine light does not bother me, it blends in well with the airbag light that is always on also.

jw
jwells36 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
check engine light came on and speedo stopped working @ the same time. eric TJ General Discussion Forum 14 10-14-2013 12:05 PM
Code Problem jamesdeanblvd TJ Tech Forum 8 08-07-2009 10:44 AM
Code Problem jamesdeanblvd General Jeep Discussion 0 08-05-2009 12:01 AM
Evap Leak Code Scooby TJ Tech Forum 3 02-03-2008 12:04 PM
TJ Error codes khenderson TJ Tech Forum 3 08-19-2005 12:36 AM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 02:49 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC