Help !!! Check engine light on - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-14-2014, 08:27 PM   #1
Newb
 
Join Date: Sep 2013
Location: NJ
Posts: 10
Help !!! Check engine light on

I have and 04 TJ. The check engine light is on and the dash panel says no fuse. What could this possibly be ? Are the two related or separate problems. I need to get this fixed cause I am due for inspection next month. Any help please ?

MillersJ is offline   Quote
Old 04-14-2014, 08:52 PM   #2
Jeeper
 
Sneakynut's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Savannah, GA
Posts: 159
The code read out says no fuse?

Sneakynut is offline   Quote
Old 04-15-2014, 02:42 AM   #3
Jeeper
 
Neil F.'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Marlton, NJ
Posts: 6,483
Do a search on "No Fuse" I had that after I shorted one of the interior light wires. It is one of the fuses under the hood in the power distribution box. I found out which one via searching.
__________________
2003 TJ, 33" BFG AT, 2" BL, 2" BDS spring lift, Truck Lite headlights, Homemade sunrider top.
Neil F. is online now   Quote
Old 04-16-2014, 06:24 PM   #4
Newb
 
Join Date: Sep 2013
Location: NJ
Posts: 10
Sneakynut, on the dash where it reads out the mileage it says no fuse in neutral until I start to drive.
Neil F, I will look under the hood at the fuse box to see if I can find a blow fuse there. I cant get a read with the scanner. Scanner says there is no connection when I plug it in. This I cant understand. Any suggestions ?
MillersJ is offline   Quote
Old 04-16-2014, 06:29 PM   #5
Jeeper
 
itscakes's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 277
I know certain year jeeps had a recall for obd issues. Wonder if the fuse for that is blown and that's y your not getting anything. This is just a thought you may wish to look into.
itscakes is offline   Quote
Old 04-16-2014, 06:33 PM   #6
Supporting Member

WF Supporting Member
 
JimsJeep's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Long Branch NJ
Posts: 2,042
Check all your accessories to see if anything is not working, dome light, radio ect.
__________________
1999 Wrangler Chili Pepper Red

Google is your friend.
JimsJeep is online now   Quote
Old 04-18-2014, 07:04 AM   #7
Newb
 
Join Date: Sep 2013
Location: NJ
Posts: 10
Thanks Jimsjeep and everyone else.
I found a 10amp accessory fuse blown. Replaced and now have interior lights working. Scanned the system and had 3 codes. PO138, PO455,PO442. I checked the gas cap and tightened. This may be and O2 sensor. I cleared the check engine light by removing the positive battery cable and then reinstalling. Now I will wait and see if the check engine light comes back on. Do you guys think I should still replace the O2 sensor ?

MillersJ is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC