Jeep tj werid shaking problem - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today



Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-13-2013, 04:00 AM   #1
Newb
 
Rangler99's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Rangler99 is on a distinguished road
Jeep tj werid shaking problem

Ok so I have a 99 tj 4.0 ax15. So this only happens sometimes not all the time. I am not sure if it is my clutch or something else causing this. When I have the clutch pedal depressed and in first gear not moving at an idle. The whole jeep will start shaking pretty badly. I changed trans mount any suggestions would be great thanks.
Rangler99 is offline   Quote
Old 06-13-2013, 06:04 AM   #2
Jeeper
 
Join Date: Jan 2013
Location: Appleton, WI
Posts: 540
ChaddG is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ChaddG
is it an idle shake? like it could be the engine mounts, bad spark plugs, dirty air filter, how is the idle, is it smooth? could be fouled injectors. number of things. does it seem like it is misfiring or bogging down?

ChaddG is offline   Quote
Old 06-13-2013, 06:53 AM   #3
Jeeper
 
itscakes's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 277
itscakes is on a distinguished road
Hopefully it is just a bad mount somewhere. My thoughts though is it could possibly be your fly wheel.
itscakes is offline   Quote
Old 06-13-2013, 07:57 AM   #4
Jeeper
 
DirtRider1357's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Morrisville, PA
Posts: 95
DirtRider1357 is on a distinguished road
Mine does this sometimes. For me it's a sticking lifter
DirtRider1357 is offline   Quote
Old 06-13-2013, 10:07 AM   #5
Newb
 
Rangler99's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Rangler99 is on a distinguished road
Yea it's not a misfire the idle is good I don't know if it is an engine or clutch problem the only thing is sometimes I get a high idle of 1100 or so I'm thinking that is a bad or dirty iac.
Rangler99 is offline   Quote
Old 06-13-2013, 02:54 PM   #6
Jeeper
 
Shelby427's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Lakeland FL and Hooversville PA
Posts: 2,334
Shelby427 is on a distinguished road
See if pumping the clutch pedal a couple of times before shifting into gear changes anything. Could be a little air trapped in the system, if so give bleeding your clutch hydraulics a try. It could be your clutch is not fully disengaging and the pressure plate is rubbing. Or you have a pressure plate that's going bad or a bad master/slave cylinder.
__________________
97 Sahara, 74 Renegade, 72 CJ5, 55 Willy's (the Beast) Boss 302, 6:34 gearing, Bose 901 speakers.
God I miss that Jeep. Forgot the kinda Jeep, 80 SX4.
Shelby427 is offline   Quote
Old 06-13-2013, 07:50 PM   #7
Jeeper
 
Join Date: Jan 2013
Location: Appleton, WI
Posts: 540
ChaddG is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ChaddG
clean your throttle plate too and make sure you don't take off the throttle position sensor. it's a bear to put back on right, if you don't you will trip the check engine light, and your idle will very high
ChaddG is offline   Quote
Old 06-14-2013, 01:14 AM   #8
Newb
 
Rangler99's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Rangler99 is on a distinguished road
Yea I am kinda of thinking it might be a pressure plate slowly going bad. I did bleed out my system because its been years since I did. It doesn't happen all the time so I'm not sure I'm just gonna wait till its happens more. Maybe change the slave and master.

And I have already cleaned my throttle plate and iac passages. I am aware of the tps that is not a problem I have done a throttle sweep test. I looked at all my data on a scan tool. The iac works with a/c and p/s. I have smoked checked the manifold no leaks. That's another mystery is my intermittent high idle that has always happened ever since I've have the jeep.

Rangler99 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:30 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC