She got pissy - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-16-2010, 12:20 AM   #1
Jeeper
 
Drummer_192's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: La Crosse, Kansas
Posts: 211
She got pissy

I changed my plugs and wires this evening. I went with factory replacement wires, and champion platnium tipped plugs for the 97 4 banger. Put everything in, started it up, ran great. Shut it off, did a few other things, hopped in dropped it in drive and off I went, then she got pissy. It felt like she was misfiring bad. Got out on the highway, couldnt get up over 45-50. Came back, and pulled the plugs, and threw the old ones back in, after that she ran fine. So the moral of the story i guess is that the 2.5 4cyl does NOT like single plat. tipped plugs.


I also noticed that either a sensor came unplugged, or i found a plug that goes to nothing. For the life of me i couldnt find where it went. The jeep was also throwing a check engine light. Ill take a picture when its light out again and see if you guys can help with the sensor. Then off to advance auto parts to get the code read (if its not the sensor), and for some new copper plugs.

__________________
Live Fast, Die FUN
Drummer_192 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-16-2010, 01:07 AM   #2
Happy Holidays

WF Supporting Member
::WF Administrator::
 
distortedtj's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: yep right there.
Posts: 21,378
Send a message via Yahoo to distortedtj
Champion truck plug...#4412.

be waiting for the picture of the plug.

distortedtj is offline   Quote Quick Reply
Old 01-16-2010, 05:51 AM   #3
Jeeper
 
Join Date: Sep 2009
Location: Little Rock, Arkansas
Posts: 61
Did everything you did but used a standard Champion plug --correctly gapped-- and it runs great.Also did new cap and rotor.Went to AutoZone.The wires were Bosche.
litespeed is offline   Quote Quick Reply
Old 01-16-2010, 09:18 AM   #4
Jeeper
 
Drummer_192's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: La Crosse, Kansas
Posts: 211
Alrighty, heres the plug. It comes off the main harness on the firewall, its even got a little plastic screw clip deal so it should be attached to something else. For the life of me last night i could not figure out where it plugged into, or if it goes into anything.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	040.jpg
Views:	49
Size:	182.3 KB
ID:	14691  
__________________
Live Fast, Die FUN
Drummer_192 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-16-2010, 03:27 PM   #5
Jeeper
 
TJRP's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Texas
Posts: 33
I had the same problem with my 4.0. I started it up after changing all the plugs and the idle was lumpy in a bad way and the check engine light was on. I checked the spark plug wires, air filter, everything. It continued idling funny. I checked the diagnostic port and it turned out one of the new spark plugs was bad. I changed the plug and all is great now. You could probably go to autozone and get them to check it for you.
TJRP is offline   Quote Quick Reply
Old 01-18-2010, 05:02 PM   #6
Jeeper
 
Drummer_192's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: La Crosse, Kansas
Posts: 211
Got the codes read today, it was a p0300,...01,...02...03...04. Misfired deteced in all four cylinders. Runs great again with old plugs back in, they were just champion coppers. Got some of them, threw them in now were good to go again. Im guess that plug doesnt have a job?
__________________
Live Fast, Die FUN
Drummer_192 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-19-2010, 12:27 AM   #7
Jeeper
 
birdhunter's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Wisconsin
Posts: 1,495
Quote:
Originally Posted by Drummer_192 View Post
Alrighty, heres the plug. It comes off the main harness on the firewall, its even got a little plastic screw clip deal so it should be attached to something else. For the life of me last night i could not figure out where it plugged into, or if it goes into anything.
Put this pic and your Question in the General forum
you will get a answer

__________________

"locked and loaded"
birdhunter is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 07:46 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC