Stereo with no sound - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-25-2013, 03:20 PM   #1
Bet
Jeeper
 
Bet's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: PA
Posts: 69
Stereo with no sound

Bought my '00 TJ knowing that the stereo wouldn't produce any sound, but I didn't know what was causing it. So my dad and I, after replacing my ignition switch decided to see if we could tackle that as well.

First thing we noticed was that, the red and white outputs from the head unit were sliced, now are those regular to auxiliary speakers?

After moving on from that issue, because I didn't think those two outputs were necessary to the operation of the default speakers, we couldn't find any issues. So we decided to wire up my XJ's old head unit to no avail.

I have a soundbar, but i'm not sure where that runs from/to, and the speakers didn't even make a buzz or anything, which I think if it was that the speakers were blown out, there would be some sort of fart or crackle in them.

I'm at a loss, thanks in advance for any help.

Bet is offline   Quote Quick Reply
Old 04-25-2013, 04:32 PM   #2
Jeeper
 
Jeffreybomb's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Chicago
Posts: 605
Images: 3
Does the stereo power up? Did you reconnect the sliced wires?

This may seem like an obvious question, but are you sure there's speakers in the soundbar and below the dash?

__________________
Majnoon on Those Fancy Leather Seats:

"Maybe if I buy my wife a bunch of stupid ass purses she will let me get them."

... and other WF nuggets of wisdom!
Jeffreybomb is offline   Quote Quick Reply
Old 04-25-2013, 06:52 PM   #3
Bet
Jeeper
 
Bet's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: PA
Posts: 69
Quote:
Originally Posted by Jeffreybomb View Post
Does the stereo power up? Did you reconnect the sliced wires?

This may seem like an obvious question, but are you sure there's speakers in the soundbar and below the dash?
The head unit turns on and functions fine, CD spins, ejects etc.. I took the little panels off to see the speakers and they're there. As for the sliced wire, I couldn't find the other end - it's almost like they hooked it to the back of the stereo sliced and just left it. It really makes no sense.
Bet is offline   Quote Quick Reply
Old 04-27-2013, 09:07 AM   #4
Jeeper
 
Jeffreybomb's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Chicago
Posts: 605
Images: 3
It's probably got something to do with the sliced wiring. You should look more into that.

I'm guessing the wiring is sliced after the wiring harness and not between the harness and the stereo, right? Can you pop off a photo? What's the full model number of your stereo?
__________________
Majnoon on Those Fancy Leather Seats:

"Maybe if I buy my wife a bunch of stupid ass purses she will let me get them."

... and other WF nuggets of wisdom!
Jeffreybomb is offline   Quote Quick Reply
Reply

Tags
head unit , no sound , stereo

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 05:56 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC