Stumped with weird heater problem - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-11-2013, 09:46 PM   #1
Jeeper
 
Murrow0607's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 79
Stumped with weird heater problem

Ok I've read about 100 post involving heaters but still can't figure this out. Ok so i got my 2000 tj this summer and the heat/ac only worked on high speed. Before I was able to get to replacing the resistor the high setting stopped working. At the same time the lights on the heater panel went off. Also now when I rotate the vent switch I have an odd hiss sound from behind the The heater switches that get louder the closer I get to the off selection. And when vent is high and vent selection is on defrost the lights come back on. The changed the resistor and no melting on the wires. Any help will be appreciated.

Murrow0607 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-12-2013, 01:51 AM   #2
Supporting Member

WF Supporting Member
 
ohioviper's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Chillicothe, Ohio
Posts: 1,691
Bad heat /ac selector switch ?

__________________

2013 JK mine
2000 TJ son's
ohioviper is offline   Quote Quick Reply
Old 01-22-2013, 04:35 PM   #3
Jeeper
 
Murrow0607's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 79
Well I found the problem and its the brown vacuum line behind the vent switch. Does anyone know what that does. I have it working now but wiggling the wire cuts it in and out
Murrow0607 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-22-2013, 07:39 PM   #4
Jeeper
 
RUBI 4 MY MRS's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: California/Nevada
Posts: 1,235
The brown vacuum hose is for the floor actuator. There should only be vacuum there when the floor vent is active which should only be with the a/c mix, floor heat & defrost/floor heat positions. I don't see how that would affect any of your electrical problems but wiggling the wires indicates a loose connection or bad switch somewhere related to where you are wiggling those wires. That could well be at the mode switch connection (3 wires next to the vacuum connections) that can cause all the fan speeds to be out.
__________________


'05 Rubi TJ Unlimited
'93 Toyota 4Runner
RUBI 4 MY MRS is offline   Quote Quick Reply
Old 01-22-2013, 08:27 PM   #5
Jeeper
 
Murrow0607's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 79
Thanks for your input. The lights don't work still but I can live without that. I have heat at the moment and at 20 degrees here I'm grateful to have it. But I plan to dig farther into it when it warms up
Murrow0607 is offline   Quote Quick Reply
Old 12-07-2013, 09:37 AM   #6
Jeeper
 
prairedogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Newburgh
Posts: 100
Images: 3
I kinda have the same problem with my 2000 sport, I didn't have the 3rd speed on the fan, but everything else worked, then came out one day and had nothing I finally got the vent working and now I have nothing and very little heat coming out
prairedogg is offline   Quote Quick Reply
Old 12-09-2013, 09:20 PM   #7
Jeeper
 
JYJeep's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Washington DC
Posts: 286
Images: 2
You can add my '05 LJ to the list. All modes work but all get air moving on the high fan setting. Will be watching to see how you get to a permanent fix. I haven't had a chance to get behind the panel on mine yet.

JYJeep is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



logo carid shop wrangler parts carid fender flares custom wheels store avs deflectors at carid
» Rates
Get low rates on auto insurance in Canada!

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 08:52 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC