tach and speedometer problem... - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 05-02-2011, 06:42 PM   #1
Jeeper
 
Join Date: May 2011
Posts: 60
tach and speedometer problem...

every once in a while(usually after hitting a bump, pothole ect...) my tach and my odometer stop functioning....all the other gauges keep working, and after a couple of minutes, they all work again.

also, when the gauges stop working, the airbag light comes on?


any idea, hints, opinions?

its not that big of a deal to me, but it would be cool for me to understand what is going on.

-jim

Jimboo is offline   Quote Quick Reply
Old 05-02-2011, 07:01 PM   #2
Jeeper
 
ac99wrangler's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Farmington, CT
Posts: 129
i have the same problem cant find out what it is either

ac99wrangler is offline   Quote Quick Reply
Old 05-02-2011, 07:04 PM   #3
MallCrawler

WF Supporting Member
::WF Moderator::
 
kjeeper10's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Connecticut
Posts: 37,355
There's a fix for that somewhere on this forum, it's a known problem with the connectors. it involves a simple tweak. Good luck

Search out "connector fix"
kjeeper10 is online now   Quote Quick Reply
Old 05-02-2011, 07:08 PM   #4
Jeeper
 
Scoob's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 1,790
This is a common problem in the early TJ's. Usually a smack to the dash will fix the problem temporally.
What you need to do is remove the dash and clean up both the pins and the socket that the dash plugs into. I used plain contact cleaner (radio shack) and a toothbrush. I also pushed the pins apart just a little bit to insure they made contact when it went back together. Then apply a little dielectric grease to he pins before reassembling the dash.
Its a fairly easy job that shouldn't take more then a couple hours. Once I cleaned mine I never had the problem again. 4 years later I traded the Jeep in.
__________________
Scoob
Scoob is offline   Quote Quick Reply
Old 05-02-2011, 11:50 PM   #5
Jeeper
 
Join Date: May 2011
Posts: 60
thanks a lot for the info and tips.

ill keep you guys updated=)

-jim
Jimboo is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird problem after motor change... x415fsx TJ General Discussion Forum 9 03-04-2011 08:21 AM
Speedometer not working kordel19 YJ Tech Forum 1 09-29-2010 06:32 PM
No Speedo, No Tach, and nobus in odometer fonecop1 TJ Tech Forum 0 08-04-2010 07:46 AM
BIIIIG problem guys, hope you can help j.buff. TJ Tech Forum 8 01-12-2009 07:03 PM



Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:22 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC