Turn signal help!!!! - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 07-22-2014, 04:34 PM   #1
Jeeper
 
PCoyne's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 149
Turn signal help!!!!

So when parking lights are off and no headlight is on BOTH turn signals work. But when the left signal is activated the dash board blinks and the led headlight rings also blink. But as soon as I turn the switch to activate the parking light and or headlamps the right signal works fine. But the left signal dosent blink at all. The icon on the dash stays lit and doesn't blink at all.

May be alittle confusing but willing to explain. If anyone knows where to get this fixed or how to would be much appreciated.
Thanks

PCoyne is offline   Quote Quick Reply
Old 07-22-2014, 04:50 PM   #2
Jeeper
 
Atthehop's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW, NJ
Posts: 3,933
Sounds like you have bad grounds somewhere. Do you have tail light guards over the tail lights.

__________________
Retired my 94 YJ 4cyl 5spd @ 200K
Now in a 04 TJ 4cyl 5spd CV @120K+
Both as a commuter vehicle in NW, NJ
April 2012.downsized and now a 99er.
Atthehop is offline   Quote Quick Reply
Old 07-22-2014, 05:10 PM   #3
Jeeper
 
ChasUGC's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2,548
Images: 2
Did you replace your stock headlights with some fancy LED headlights?
__________________
ChasUGC is offline   Quote Quick Reply
Old 07-22-2014, 05:24 PM   #4
Jeeper
 
PCoyne's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 149
Quote:
Originally Posted by Atthehop View Post
Sounds like you have bad grounds somewhere. Do you have tail light guards over the tail lights.
no I don't have them yet haha.
Quote:
Originally Posted by ChasUGC View Post
Did you replace your stock headlights with some fancy LED headlights?
yes I did but it was happening before I get the new headlights
PCoyne is offline   Quote Quick Reply
Old 07-23-2014, 02:57 AM   #5
Jeeper
 
MarkGLHS's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ellington, Connecticut
Posts: 1,326
if this is a 2001 or later TJ maybe it is the multi-function switch that is bad. very easy and inexpensive to replace.
__________________
2002 Wrangler Sahara, all stock, 5-speed, Dana 44, dual tan tops, 2nd owner.

2008 Hemi Grand Cherokee Limited 4X4, Quadradrive II, original owner, 24,000 miles.
MarkGLHS is offline   Quote Quick Reply
Old 07-23-2014, 10:30 AM   #6
Jeeper
 
Join Date: May 2011
Location: Great Falls, MT
Posts: 382
Mine does this too. I read somewhere else it had to do with the wiring at the tail lights. I'm going to clean off, and reground, the wires today and will report back.
clarkkent is offline   Quote Quick Reply
Old 07-23-2014, 10:34 AM   #7
Jeeper
 
PCoyne's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 149
Quote:
Originally Posted by MarkGLHS View Post
if this is a 2001 or later TJ maybe it is the multi-function switch that is bad. very easy and inexpensive to replace.
Yes it's a 2002. And how would I do that or should I just search it.
Quote:
Originally Posted by clarkkent View Post
Mine does this too. I read somewhere else it had to do with the wiring at the tail lights. I'm going to clean off, and reground, the wires today and will report back.
I talked to the guy at 4 Wheel Parts store and he said I would just take it to the jeep dealer and it could be that the dash module connecter is to short. But hope fully it is somthing like the tail lights or "multi-function switch". I really don't want to spend 6282010$ but going to the jeep dealer
PCoyne is offline   Quote Quick Reply
Old 07-23-2014, 07:14 PM   #8
Jeeper
 
Islander10's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Wilmington
Posts: 180
Make sure and post what they find, you never know maybe your thread will help someone else.
Islander10 is offline   Quote Quick Reply
Old 07-23-2014, 09:56 PM   #9
Jeeper
 
Jpjr21's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 83
This happened on my Jeep too. The issue turned out to be the socket the turn signal plugged into. It was heavily corroded on the inside where to bulb goes. I replaced it with a generic one and it works perfect now.
Jpjr21 is offline   Quote Quick Reply
Old 07-24-2014, 01:53 AM   #10
Jeeper
 
Doc_H's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 79
i read that with the fancy less that you may need a new relay, specific to the led
Doc_H is offline   Quote Quick Reply
Old 08-24-2014, 05:42 PM   #11
Jeeper
 
PCoyne's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 149
Sorry to rehash this. But finally got around to it. And too the jeep to a pro. And it turns out that the previous owner ripped wires out. And there were a bunch of wires by the take gate that were live and exposed. Tech said he fixed all the "fire hazards". There was also a wrong light bulb in the turn signal housing. But got everything fixed. Thanks for the help.
PCoyne is offline   Quote Quick Reply
Old 08-24-2014, 06:28 PM   #12
Jeeper
 
Join Date: Apr 2013
Location: Spirit Lake, Iowa
Posts: 46
Me too. Had a similar problem. Made be dang crazy. I replaced the multi function switch-- super easy. That didn't fix it.

It was the driver side turn signal socket. Replaced it and all is well.

It's the simple things that bring joy.

Yachtman is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC