Turn signals/ wipers/ sound system only work when ignition is turned to accessories - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today



Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 12-13-2010, 07:46 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Nov 2010
Location: Queensland, Australia
Posts: 30
rhino161531 is on a distinguished road
Turn signals/ wipers/ sound system only work when ignition is turned to accessories

Hi all,
I am having trouble with my ignition switch. The accessories seem to only work when I have my key turned to accessories. However while driving none of these components work. I have a feeling it's a dirty contact in the ignition switch or something of that nature. Will open her up when I get some time. Any thoughts or similar experiences that you care to share will be greatly appreciated.
rhino161531 is offline   Quote
Old 12-13-2010, 11:54 AM   #2
Jeeper
 
pokey's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: backroads of the Mojave
Posts: 1,107
pokey is on a distinguished road
Those are classic symptoms of a bad ignition switch. They go bad usually because of too much weight on the keychain, especially offroad. The part is about $75, and I don't thing it's too difficult to install.

__________________
__________________________________________
. . . . picking the lines with my twenty-nines . . . .
__________________________________________

'99 sport 4.0 5 speed, top-of-the-line floormats
pokey is offline   Quote
Old 12-13-2010, 03:43 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Nov 2010
Location: Queensland, Australia
Posts: 30
rhino161531 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by pokey
Those are classic symptoms of a bad ignition switch. They go bad usually because of too much weight on the keychain, especially offroad. The part is about $75, and I don't thing it's too difficult to install.
Yeah had an inkling that was the issue. Thanks for your help, will have to go source the part now! If anyone has an idea of what the part # is that would be handy. Thanks
rhino161531 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LED turn signals not working solman TJ Tech Forum 7 11-10-2010 09:50 AM
Almost Ticketed For NOT Signaling A Left Turn! Blackbeard1718 JK General Discussion Forum 57 10-02-2010 12:42 AM
Problem with turn signals and lights Mcdougan YJ Tech Forum 4 06-10-2010 07:08 PM
My turn signals don't work and it is not my fuse. christian SouthEast Regional Forum 13 03-06-2009 12:00 AM
Turn signals went out...now my brake lights dont work? Kartik TJ Tech Forum 3 12-17-2007 04:50 PM



Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:20 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC
« Back

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner