wipers wont turn on - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 04-08-2012, 04:47 PM   #1
Jeeper
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 47
wipers wont turn on

my windshield wipers wont turn on.

any ideas? electrical? motor?

2000 Jeep Wrangler Sport

thanks guys!!

ah110 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-08-2012, 05:03 PM   #2
Supporting Member

WF Supporting Member
 
HarryJeepGuy's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,086
Did you check the fuse behind the glove box? #14 I think.

HarryJeepGuy is offline   Quote Quick Reply
Old 04-11-2012, 01:46 AM   #3
Jeeper
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 47
checked the fuse and its in good shape. even tried a new one.

some more info;

a couple months ago they wouldn't work when it was "damp". like after it rained. if that makes any sense.

any ideas?

I'm gonna take a look at the motor tomorrow. really hope I don't need a new.one because I definitely can't afford it.
ah110 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-11-2012, 12:19 PM   #4
Jeeper
 
RUBI 4 MY MRS's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: California/Nevada
Posts: 1,316
Once you get the cowl off & before you remove the motor, unplug the connector & check these terminals with a test light or voltmeter. The pink/black should have power with the key on (comes from fuse 14). Now with the key still on. put the wiper switch in the lo speed position & check for power at the brown/white wire, then on hi speed check the red/yellow wire. That will tell you if the motor is getting power & if the switch is good. If all checks out then the motor is bad. When you disconnect the arm from the motor move it back & forth to make sure everything moves easy. Sometimes the pivots through the cowl start to bind up keeping the motor from turning. That can burn the motor out.
__________________


'05 Rubi TJ Unlimited
'93 Toyota 4Runner
RUBI 4 MY MRS is online now   Quote Quick Reply
Old 04-12-2012, 11:02 AM   #5
Jeeper
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 47
thank you for your assistance.

ok checked the voltage. it doesn't seem like the motor is getting any power.

I'm guessing its the switch? I believe I remember it acting up after I had the top off in a light rain.

how should I proceeded? new switch?

the wiper fluid pump works. not sure if its the same switch.
ah110 is offline   Quote Quick Reply
Old 04-12-2012, 09:01 PM   #6
Jeeper
 
RUBI 4 MY MRS's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: California/Nevada
Posts: 1,316
It is part of the same switch but uses different contacts so it sounds like you need a new switch. Wouldn’t hurt to check the connector to the switch to make sure there isn’t corrosion or something on the terminals though.

__________________


'05 Rubi TJ Unlimited
'93 Toyota 4Runner
RUBI 4 MY MRS is online now   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Q: Most inexpensive way to get 37's on a stock 2012 Rubicon 2dr 4.10 Auto JK DD FireMedic1343 JK General Discussion Forum 26 08-02-2013 09:18 PM
Richard's Lift on Saturday nwbronco Washington Jeep Forum 8 04-25-2012 12:33 PM
Jeep wont start..HELP!! Lilred94 YJ Tech Forum 8 04-17-2012 02:18 PM
clutch problem on 89 YJ 2.5 drpblair YJ Tech Forum 8 04-12-2012 12:47 PM
Need help on Ebrake cable on 8.8 DaveVmax YJ Tech Forum 8 04-08-2012 10:29 PM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 09:24 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC