Bought my first Jeep 88 Wrangler - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today

Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on
Old 11-01-2013, 08:45 PM   #1
MusicMan88's Avatar
Join Date: Nov 2013
Posts: 8
Question Bought my first Jeep 88 Wrangler

I recently got an 88 Wrangler. Somebody swapped the stock carb out for a Motorcraft. I'm not sure what model because I've yet to find any numbers. I've read that this is a common practice but I'm having problems. It will start but won't hold idle. As long as I keep it "revved up" it will run. All this Jeep stuff is new to me. I've worked on Chevys for years..trucks,.muscle cars and dirt track cars. Will a Holley 2300 "bolt up" to a 4.2 Engine ?? and does the original carb that would have came from the factory have and electric choke ??

Any help/ideas would be appreciated.

MusicMan88 is offline   Quote
Old 11-01-2013, 08:49 PM   #2
Thank You Veterans!

5-Year WF Supporting Member
::WF Moderator::
Beastmaster's Avatar
Join Date: Aug 2011
Location: The Old Pubelo
Posts: 29,687
Welcome to the forum!

/l ,[____],
l---L -OlllllllO-
()_) ()_)--o-)_)

Click here for helpful tips for newcomers

Beastmaster is online now   Quote
Old 11-01-2013, 10:53 PM   #3
Wranglin4Life's Avatar
Join Date: Apr 2013
Location: Maryland
Posts: 2,553
Sounds like the carb may need some adjusting/cleaning. Welcome and congrats!
Wranglin4Life is offline   Quote
Old 11-01-2013, 11:57 PM   #4
OregonPlinker's Avatar
Join Date: Dec 2012
Location: Creswell, OR.
Posts: 878
How many rpms is "revved up"? Welcome aboard!!
91 Laredo, 4.0ho, TF999, Magnaflow exhaust, Yukon rear axles, Spartan Lockers, Posi locker, 3.5 inch springs, 1"MML, 1"BL, 1"shackles, trimmed fenders, raised flares, 35x13.50s.
OregonPlinker is offline   Quote
Old 11-02-2013, 01:26 AM   #5
Supporting Member

WF Supporting Member
BCDonny's Avatar
Join Date: Jul 2012
Location: Squamish BC Canada
Posts: 804
welcome and the motorcraft works very well on the jeeps
BCDonny is offline   Quote
Old 11-02-2013, 04:55 PM   #6
MusicMan88's Avatar
Join Date: Nov 2013
Posts: 8
Thanks for all the Welcomes !!....The problem is definitely the carb. it runs as long as I "pat the gas" and keep the RPM over 1000. The accelerator pump is working and the float isn't stuck. I took the jets out and sprayed carb cleaner through them. Must have some build up or trash in it somewhere. No matter what I do I can't get it to idle.
MusicMan88 is offline   Quote
Old 11-02-2013, 06:52 PM   #7
harleydragon's Avatar
Join Date: Jul 2012
Location: south georgia
Posts: 3,934
if it only does it when it's cold then sounds like the choke is not working..if it is doing it all the time then you probably have a vacuum leak

harleydragon is offline   Quote

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 05:00 PM.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC. is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC