New member KS need some advice - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 09-30-2011, 03:37 PM   #1
Newb
 
Join Date: Sep 2011
Location: Olathe
Posts: 2
New member KS need some advice

1995 replaced o2 sensor about a month ago, replaced map sensor about a week ago. Been Running rough engine light comes on with code 21 o2 sensor, since I have replace the o2 already could a bad coolant sensor throw an o2 error? Any thoughts?

Turnerksu is offline   Quote Quick Reply
Old 09-30-2011, 07:42 PM   #2
Jeeper
 
183Beast's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: The center of Kansas
Posts: 287
Hi there,

Im from Great Bend, KS myself. Just got back from Tuttle creek not to long ago. your probably not to far away if your around K-state. Welcome to the forum.

Anyway,


Tune-up or anything done recently? check your plugs, cap wires. Could be simple. Look for an intake leak or a possible exhaust leak around the header collector it could be cracked giving you a false reading at the O2 sensor.

Check your coolant for brown goo chocolate milk looking stuff. Also check your oil for chocolate milk. Possibly a blown head gasket.

Could even be bad fuel. Let us know your engine size and miles.

183Beast is offline   Quote Quick Reply
Old 10-01-2011, 08:41 AM   #3
Newb
 
Join Date: Sep 2011
Location: Olathe
Posts: 2
Thanks for the reply, yes big k-state fans, new to the jeep world, got it to drive back and forth to work and love it. Absolutely hooked. All plugs, wires, distributor cap, distributor rotor, distributor plate and ignition coil all have been replaced. Didn't do this when I firstgot the jeep about 2 months ago, I will look into the other things you suggested today. Jeep has about 140k on miles, no oil leaks and oil looked good when I changed it. From what I been researching suggest it also could be the coolant sensor, but no engine code is flagged. Again thanks for the reply, jeep runs good enough just misses in higher gears.

Thanks
Turnerksu is offline   Quote Quick Reply
Old 10-01-2011, 12:15 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 22
Check for vacuum leaks.

Also. Did you reset the computer? If not unhook the battery for 10 minutes.

And yes a bad temp sensor can change how the computer runs the vehicle. It thinks its cold all the time, runs it rich and the o2 reports a value that the computer thinks is wrong and throws a code.


But I would start at vacuum first.
Nhaz is offline   Quote Quick Reply
Reply

Tags
coolant sensor , map sensor , o2 sensor

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hello from new member and request for advice... mlambert890 JK General Discussion Forum 16 07-11-2011 08:37 PM
New member seeking some advice Bwood11 TJ General Discussion Forum 3 04-07-2011 07:15 PM
New Member needs advice please terrylockyer WF New Member Check In 5 03-07-2010 01:53 AM
New Member needs advice please terrylockyer General Jeep Discussion 2 03-06-2010 06:29 AM



» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 06:14 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC