Cranks but no spark - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > CJ Jeep Forum > CJ General Discussion Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 06-08-2012, 11:28 PM   #1
Newb
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9
Cranks but no spark

I have an 84 cj7 with the 258 and an auto transmission. There was a mopar fuel injection kit on it when I bought it.
Here's my problem. The jeep died on me last weekend, I am stuck as to what to do next. I have discovered there is no spark. It gets power to ignition coil but not after it. I think it's the powertrain control module from the mopar kit causing problems but I don't know. Could this be it? And where can I get a replacement if that's thats the issue?

Dch47178 is offline   Quote Quick Reply
Old 06-09-2012, 01:31 PM   #2
Newb
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Be sure to check the harness to the distributor. My 85 had to be towed home & the next morn. I found a wire disconnected. It restarted instantly after reconnecting the wire.

somike is offline   Quote Quick Reply
Old 06-09-2012, 05:54 PM   #3
Newb
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9
Thanks I'll take a look at that.
Dch47178 is offline   Quote Quick Reply
Old 06-10-2012, 09:54 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: May 2012
Posts: 22
I have a 95 yj 4 cyl I also lost spark. Just died going down the road? I have replaced fuses,coil pack,distributor and rotor,cap,crankshaft position sensor,Ignition switch. Still nothing? Guess its the computer?
lonniedean2716 is offline   Quote Quick Reply
Old 06-10-2012, 11:31 PM   #5
Newb
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9
I figured it out today I had a shorted out ignition wire that caused a fuse to blow. Pray it's not the CPU when I thought it was mine I had 0 luck finding any replacement CPUs that didn't cost a bundle.
Dch47178 is offline   Quote Quick Reply
Old 06-10-2012, 11:57 PM   #6
Jeeper
 
Join Date: May 2012
Posts: 22
Do you know where the wire went that was shorted out? Was it on the harness?
lonniedean2716 is offline   Quote Quick Reply
Old 06-11-2012, 12:07 PM   #7
Newb
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9
It actually ran to an auxiliary fuse box the PO had installed.

Dch47178 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 02:45 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC