Wiring gurus help needed - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Build Forum

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 05-05-2013, 11:40 AM   #1
Jeeper
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 234
Wiring gurus help needed

I'm in the process of replacing my completely hacked up 93 YJ under rash wiring. I've purchased an unmolested 95 under dash harness and installed it. Now as soon as I connect the negative battery terminal the starter cranks non stop. I was told they were interchangeable. But apparently that's not 100% true.

Any help would be greatly appreciated

kjg26 is offline   Quote
Old 05-05-2013, 01:21 PM   #2
Jeeper
 
AllMudd's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: SoCal
Posts: 1,610
Crazy! Sounds like the wiring you bought is either not interchangeable or has a short. Try and just follow all the wires and look for any severely pinched or damaged parts to the new wiring. And perhaps you have something crossed? I personally haven't done any major wiring but most of he plugs I have come across are one home only plugs.

AllMudd is offline   Quote
Old 05-05-2013, 03:28 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 234
Theyve all been marked and checked. The harness looks to be in great shape. The 95 has two extra relays on it that the 93 doesn't have. The 95 has some extra plugs, that I believe the 93 had at one point but have been removed. I'm hoping the hack job alarm didn't go beyond the dash wiring.
kjg26 is offline   Quote
Old 05-05-2013, 07:37 PM   #4
Jeeper
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 234
Further development. I've tracked the culprit connector to the 11 pin connector on the pass side of the column. When its plugged in and the hazards are on it cranks the starter nonstop regardless of the key position. With the key off it just cranks. With the key on it cranks and starts then grinds the starter. This is only with the hazard switch pulled out(on). So in my head there's a short somewhere in the hazard/starter circuit. So apart comes the new harness.
kjg26 is offline   Quote
Old 05-05-2013, 10:58 PM   #5
Jeeper
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 234
Correction to above post.

Further development. I've tracked the culprit connector to the 11 pin connector on the pass side of the column. When its plugged in and the hazards are off it cranks the starter nonstop regardless of the key position. With the key off it just cranks. With the key on it cranks and starts then grinds the starter. This is only with the hazard switch in the off position. So in my head there's a short somewhere in the hazard/starter circuit. So apart comes the new harness.
kjg26 is offline   Quote
Old 05-05-2013, 10:59 PM   #6
Jeeper
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 234
The harness is pristine. I've come to the conclusion that theyre simply incompatible.

kjg26 is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 01:37 PM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC