Help wiring a subwoofer - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Communications and Electronics

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 08-29-2011, 04:06 PM   #1
Newb
 
Loubagger's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: N.E. Ohio
Posts: 11
Help wiring a subwoofer

I'm not all that knowledgeable when it comes to this stuff, but i thought i would give it a shot anyway. I have a 10 inch pioneer subwoofer and jl 500/1 amp that i would like to add in my wrangler. i have power going to the amp, but i cant get any sound from the sub. im fairly certain i have it wired correctly, but i cant guarantee it. any suggestions on what i should look for?

Loubagger is offline   Quote
Old 08-29-2011, 05:24 PM   #2
Jeeper
 
Jma20a's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Fairfield, CT
Posts: 3,046
is it grounded properly? did you connect a remote turn on wire? RCA's? i need more info to help you out

__________________
Dear Algebra, Please stop asking us to find your X. She's never coming back and don't ask Y.
Jma20a is offline   Quote
Old 08-29-2011, 05:29 PM   #3
Newb
 
Loubagger's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: N.E. Ohio
Posts: 11
i may be wrong but if it wasn't grounded properly wouldn't it not have power to the amp? I do have the remote wire, and the rca's are in the line out rear on the back of the aftermarket head unit.
Loubagger is offline   Quote
Old 08-29-2011, 05:49 PM   #4
Jeeper
 
TOKKIE's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Sonora, CA.
Posts: 414
On some head units the rca's must be turned on, look at all the settings in the head unit.
TOKKIE is offline   Quote
Old 08-29-2011, 07:46 PM   #5
Newb
 
Loubagger's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: N.E. Ohio
Posts: 11
it turned out working after messing with the head unit. but about five minutes later it quit working and now i have no power to the amp. i checked the ground and 12v wires and theyre still connected. could i have just blown it that quick?
Loubagger is offline   Quote
Old 09-12-2011, 05:59 AM   #6
Jeeper
 
tmclaugh's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Monterey, CA
Posts: 28
Quote:
Originally Posted by Loubagger View Post
it turned out working after messing with the head unit. but about five minutes later it quit working and now i have no power to the amp. i checked the ground and 12v wires and theyre still connected. could i have just blown it that quick?
I'm sure you fixed this by now, but if not - check your fuses then use a multimeter to check for connectivity.

tmclaugh is offline   Quote
Reply

Tags
amp , subwoofer , wire , wiring

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
06 Wrangler TJ Subwoofer wiring Seanomck Communications and Electronics 4 05-15-2011 11:08 PM
wrangler subwoofer problem dm567@pacbell.net Communications and Electronics 1 03-11-2011 08:31 PM
hard top wiring question bandj524 YJ Tech Forum 0 01-24-2010 01:51 PM
Subwoofer wiring justice Communications and Electronics 10 12-26-2007 02:28 PM
Wiring for Subwoofer and Amp?... lap49X Communications and Electronics 14 06-14-2007 03:09 AM



Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 06:29 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC