HID Light issues - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Tech Forums > Communications and Electronics

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-02-2010, 10:46 AM   #1
Jeeper
 
Jaydogg25's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Reynoldsburg, Ohio
Posts: 340
Send a message via AIM to Jaydogg25
HID Light issues

on my 95 wrangler. my brother got me a headlight conversion kit for x-mas. so i decided what the hell and bought a HID kit for it. installation went easy and fast. when my jeep was off and i was testing the lights everythign worked fine.

then i started up my jeep and one of the lights shut off..... turned back on when jeep wasn't running. issue is only when jeep is running. so to try to figure out issue i swaped balasts etc. and problem seemed to change sides so figured i had a bad ballast. called company got new one in and got new ballast, even got new bulbs.

re-installed everythign and same issue. so removed HID relay pack and wired up my own relays, thinking issue was in that pack. worked fine for about 5min then same issue. so now has to be a issue w/ something in jeeps voltage or something

figure i would see if anyone else tried to install HIDs into their jeep and had a issue. since i have changed everything and they work fine when not in jeep i'm out of ideas. figure voltage issue or somehting when jeep is running since thats only time it happens..there are no shorts or anything like that no fuses blowing .

i've lost whats left of my mind...lol

thanks for any help

__________________
95 YJ, 4" suspension lift, 32's, 2.5l 4 cyl (350 built and waiting to be installed in spring, along with ford 8.8 rear end)
Jaydogg25 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-13-2010, 04:24 PM   #2
Newb
 
Join Date: Jan 2010
Location: Gorham maine
Posts: 10
hmmm i ran hids in my jetta but not in my jeep yet, the first thingthat comes to mind would be voltage.

If you wanted them bad enough u could rig the power to the battery and put a manual switch in the dash

Nielsen17 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-14-2010, 05:22 PM   #3
Jeeper
 
Jaydogg25's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Reynoldsburg, Ohio
Posts: 340
Send a message via AIM to Jaydogg25
HIDS in my eclipse work perfect...just the jeep is strange... that was only other thing i thought of was making it a "stand alone" system, and by-passin all factory wiring.

hell worth a try i'm all out of ideas
__________________
95 YJ, 4" suspension lift, 32's, 2.5l 4 cyl (350 built and waiting to be installed in spring, along with ford 8.8 rear end)
Jaydogg25 is offline   Quote Quick Reply
Old 01-25-2010, 03:59 PM   #4
Jeeper
 
barratt's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 36
When I was on the Dodge Forum there was a ton of threads on this problem. I would troll there, I know there is a fix available.
barratt is offline   Quote Quick Reply
Old 02-12-2010, 11:51 AM   #5
Jeeper
 
tjjeepers's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 23
did you ever find out what was wrong JayDogg? i have a conversion kit and xenons ordered and on the way, i hope mine work, i have a 00 TJ though
tjjeepers is offline   Quote Quick Reply
Old 02-17-2010, 09:14 AM   #6
Jeeper
 
Jaydogg25's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Reynoldsburg, Ohio
Posts: 340
Send a message via AIM to Jaydogg25
no i havent yet. i gave it a little break bc i was getting to pissed lol..

only idea i have left to try is making it a complete stand alone system. by pass factory headlight switch and add a toggle. if that doesnt work then out of ideas. and will wait till after i do a engine swap.

right now been messin w/ snow here so haven't had time to mess w/ many things on jeep...been havin fun

__________________
95 YJ, 4" suspension lift, 32's, 2.5l 4 cyl (350 built and waiting to be installed in spring, along with ford 8.8 rear end)
Jaydogg25 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How many forum members does it take to.... Nick Off-Topic 46 03-16-2011 01:47 AM
What Dog Bone? Cons_Table Off-Topic 21 09-11-2009 12:48 PM
Blinker and Brake light issues magee913 TJ Tech Forum 4 06-04-2009 05:53 PM
Signal Light Issues Walkeraviator TJ General Discussion Forum 3 08-11-2007 02:01 PM
4wd Indicator Light Issues jeepollllllo94yj YJ General Discussion Forum 0 01-26-2006 07:44 PM


» Rates
Get low rates on auto insurance in Canada!

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:29 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC