Pioneer avh-p2400bt Reverse Output not working - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Communications and Electronics

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 09-15-2012, 06:55 PM   #1
Jeeper
 
Join Date: May 2012
Posts: 32
Pioneer avh-p2400bt Reverse Output not working

Hello everyone!

Installed a new headunit (pioneer avh-p2400bt) a while back, and it works almost flawlessly.

I have a backup camera installed on the rear bumper under the spare (ugly when tailgate is open, but pretty concealed when it's closed). And it turns on automatically when the reverse is engaged because I tapped into the reverse light output.

BUT, when using the PAC C2R-CHY4 wiring harness, the headunit doesn't switch automatically. I'm 99.99% sure I'm using the correct wire.

When I test the wire with my voltmeter, it's at a constant ~11.4V regardless of reverse gear or not (batter is around 12.5V at this point, so may be some high resistance load with some current somewhere...).

Any ideas? I can get into review mode manually, but it'd be nice for it to just work when I switch to reverse.

Thanks for any help

wizawuza is offline   Quote
Old 09-15-2012, 07:33 PM   #2
Jeeper
 
eboven's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Black Hawk, CO
Posts: 673
The pioneer's reverse input should be a purple/white wire, and the PAC's wire should be green/purple, if I remember correctly. The PAC should output 12 volts on this wire only when in Reverse.

The pioneer might have a setting in the menu's to turn the reverse input on, so that will be need to switched before the video will trigger in Reverse.

eboven is offline   Quote
Old 09-20-2012, 06:18 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: May 2012
Posts: 32
When I measure that PAC output wire via voltmeter, it's always around 12V.. no idea what to do =(

Any other way to easily tap into the gear box somehow to get a 12V only when in reverse? Forget the PAC for this thing.. I think it's not working properly.
wizawuza is offline   Quote
Old 09-28-2012, 12:23 AM   #4
Jeeper
 
Join Date: May 2012
Posts: 32
Bump! Anyone know?

I'm just asking where there's a wire near the headunit that is 12V out when in reverse, and 0 otherwise (or the opposite). This PAC connector isn't working right for me.

Thanks!
wizawuza is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 09:22 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC