Question about stereo installation - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Communications and Electronics

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 01-07-2009, 10:13 AM   #1
Newb
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10
Question about stereo installation

Hey everyone, this is my first post here and I just got into the jeep community.
I now have a 1993 YJ and wanted to put in a new stereo (the owner before me had his stolen and now there is not one). It looks like when it was stolen they cut just about every wire behind it.
I managed to find the power and 4 speakers and thought that was it. Now every time my Jeep shuts off my Radio presets, Clock, and EQ all reset too.

Looks like there is two power wires, one being a constant that keeps power to it. I cant find the second one, The one I am using is RED and it is now connected to the two power wires coming out of my radio.

Anyone know what color that wire is? Or what I can do since I can't find it? Any input would be greatly appreciated.

Thanks
-Eddie

Phillsam is offline   Quote
Old 01-07-2009, 12:38 PM   #2
Jeeper
 
Join Date: Aug 2008
Location: westminster
Posts: 291
Send a message via Yahoo to punkafi888
red is switched power you need to find yellow. its constant power. its waht keeps your settins.

__________________
94 yj, 4" procomp lift, 3" body lift, sliders, cshr corners, d44 e locker rear swap, 35" bfg at's, 4.10 gears, crown 7 layer brake lines, jks discos, jks track bar disco, 97cherokee 4.0 swap.
next up twizted soa full widths. 14bolt and dana44
colorado, home of the insane
http://www.cardomain.com/ride/3144433
punkafi888 is offline   Quote
Old 01-07-2009, 06:52 PM   #3
Newb
 
Join Date: Oct 2008
Location: ny
Posts: 10
get out your probe and start poking at the wires to find the hot wire than hook up to w.e constant wire ur stereo manual says
__________________
Louie B
YjJeepKid is offline   Quote
Old 01-07-2009, 10:18 PM   #4
Newb
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10
YES, found it!!! whoever had it before me must have a had a problem with it before. The "yellow wire" that i was searching for was cut and changed to a black one, not a color I would have expected for constant power....very nice, now my EQ, Stations, and Clock wont go away, man that was annoying. thanks for the help
Phillsam is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
quick axle question Sb5551 TJ Tech Forum 3 10-03-2008 08:38 PM
audio question spanky Communications and Electronics 12 08-01-2008 01:50 AM
Light Installation Question Rogue TJ General Discussion Forum 17 07-21-2008 11:48 PM
Stereo question? tbone7213 TJ General Discussion Forum 12 06-13-2008 11:11 PM
Question about track bar installation jherrin215 TJ Tech Forum 14 09-07-2007 12:51 AM



Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 12:11 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC