Stereo help - water - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Communications and Electronics

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 07-10-2012, 08:40 AM   #1
Rock-Rubber

WF Supporting Member
 
GoldenSahara00's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: SCPA
Posts: 16,625
Stereo help - water

Well washed my jeep off yesterday inside with my regular yard hose, it was fine but I had an external amp that was trying to short out or something. I removed the power wire right away before driving. Anyways removed the amp and all wiring today and the head unit is not turning on at all. I recheck all wiring and check fuses ( two were blown) but still can't find the issue. Any help would be appreciated or maybe a wiring diagram, my wiring is a mess from the previous owner.

__________________
Ryan - A good eye, a light foot, and a smart rig.
Bolt-ons are boring
AMERICAN JEEPER
My Build - http://www.wranglerforum.com/f118/pr...a00-74622.html
Rausch Creek Trip: 2014 Trip Coming Soon
GoldenSahara00 is offline   Quote Quick Reply
Old 07-10-2012, 11:46 AM   #2
Rock-Rubber

WF Supporting Member
 
GoldenSahara00's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: SCPA
Posts: 16,625
So I ended up with 4 blown fuses. Though I swear I replaced the one twice. My wind shield lights are also not working. Check it's fuse and the fuse on the back of the hu. All good. I checked every single fuse on the jeep. Including under hood. After replacing all the bad fuses, still nothing. I also had the head unit open earlier, and the cd player, cleaned the chip that had a slight bit of corrosion on it.

__________________
Ryan - A good eye, a light foot, and a smart rig.
Bolt-ons are boring
AMERICAN JEEPER
My Build - http://www.wranglerforum.com/f118/pr...a00-74622.html
Rausch Creek Trip: 2014 Trip Coming Soon
GoldenSahara00 is offline   Quote Quick Reply
Old 07-11-2012, 12:06 AM   #3
Rock-Rubber

WF Supporting Member
 
GoldenSahara00's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: SCPA
Posts: 16,625
Tracked it down to the accessory wire not having power, yes I checked with the key on etc. I traced it but had trouble because the wiring is a mess as I mentioned and I didn't want to unwrap the bundle and make it worse yet. I did find the switched auxiliary power (3 amp), is this okay to use for my "power wire" for the head unit, my memory power wire is the battery 15A.

My windshield lights came back today around 7. Must have dried out. Idk. I'm happy. And my dash lights that haven't worked in a year and a half... Came back to life! I can only attribute it to the fuses I swapped. I don't know how I missed it because I checked them before.
__________________
Ryan - A good eye, a light foot, and a smart rig.
Bolt-ons are boring
AMERICAN JEEPER
My Build - http://www.wranglerforum.com/f118/pr...a00-74622.html
Rausch Creek Trip: 2014 Trip Coming Soon
GoldenSahara00 is offline   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 11:09 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC