Autozone Crank Position Sensor - Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Discussion Forums > Off-Topic

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 02-01-2013, 07:56 AM   #1
Jeeper
 
BladeMechanical's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tucson, AZ
Posts: 826
Autozone Crank Position Sensor

Are AutoZone CPS's bad replacements? I had an issue with my Jeep intermittently cutting off on idle and trying to cut off while driving, I replaced the CPS and the problem when away for a few weeks only come back and hunt me again, I started looking at other possibilities but everything pointed to the CPS, I returned the sensor to AutoZone and replaced it again, it ran well for a few weeks but now it started doing the same thing. Anybody else experienced this issue? Will I need to replace with OEM part? Or maybe something in my jeep is killing the sensors? Please help. Thank you,

OOps, I think this belongs in a different forum, can anybody move it for me? Thanks in advance.
__________________
"Death gotta be easy, 'cause life is hard."
BladeMechanical is offline   Quote
Old 02-01-2013, 01:11 PM   #2
Jeeper
 
BladeMechanical's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tucson, AZ
Posts: 826
Nobody?
__________________
"Death gotta be easy, 'cause life is hard."
BladeMechanical is offline   Quote
Old 02-01-2013, 05:46 PM   #3
Jeeper
 
Join Date: Mar 2011
Location: Derry PA
Posts: 435
had trouble with an aftermarket one in a cherokee before, went oem and the problem went away
__________________
1995 wrangler 4 cyl 5 1" poly body lift,2.5 ome 3/4" shackle, 32" swampers lock right in the d-30
1.25 motor mount lift full cage hi line fendered
98 TJ 2.5 5 speed 2.5 rc lift 1" poly body lift rancho 5000s
SCOOPYS-YJ is offline   Quote
Old 02-04-2013, 08:36 AM   #4
Jeeper
 
BladeMechanical's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tucson, AZ
Posts: 826
I have replaced the AutoZone CPS with OEM and problems persist. I'm out of ideas, I'm thinking maybe the PCM is bad? I had my rig diagnosed at a shop, the mechanic told me he could never get it to fail but once, when it did he didn't any communication between his computer and my Jeep but that wasn't enouth to blame the PCM. Any ideas?
__________________
"Death gotta be easy, 'cause life is hard."
BladeMechanical is offline   Quote
Old 02-04-2013, 08:51 AM   #5
Jeeper
 
myquite's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Sarasota, FL
Posts: 551
Had an issue with our 2003 silverado doing the same thing you're explaining. It would shut off randomly. Sometimes it would start right back up, some times it would take a bit. I replaced it with a FAPS unit, and the problem was fixed, but now threw check engine, and "engine miss" codes. Went to Chevrolet and got an OEM unit, all problems fixed. I'd try a Jeep product if I were you.
__________________
"Some people spend an entire lifetime wondering
if they've made a difference. The Marines don't
have that problem."
myquite is offline   Quote
Old 02-04-2013, 09:33 AM   #6
Jeeper
 
BladeMechanical's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tucson, AZ
Posts: 826
Quote:
Originally Posted by myquite View Post
Had an issue with our 2003 silverado doing the same thing you're explaining. It would shut off randomly. Sometimes it would start right back up, some times it would take a bit. I replaced it with a FAPS unit, and the problem was fixed, but now threw check engine, and "engine miss" codes. Went to Chevrolet and got an OEM unit, all problems fixed. I'd try a Jeep product if I were you.
Yeah, I replaced the Autozone CPS with a Mopar CPS with no changes.
__________________
"Death gotta be easy, 'cause life is hard."
BladeMechanical is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 06:08 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC