Chevy truck probs - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Discussion Forums > Off-Topic

Join Wrangler Forum Today


Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 11-15-2013, 12:07 AM   #1
Jeeper
 
Driftrage25's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 143
Chevy truck probs

Yes I know way off topic but the truck forums I've been on are no help and I've tried them all and I trust ya'll way more on here. Anyway here's the thing I have a 06 chevy silverado 1500 4x4 and have a sound coming from the front end. It sounds like " whomp whomp whomp ect". And I've looked it up and everything pointed to the hubs, which I've replaced not even a week ago. Still have the sound and goes away when I step on the brakes. Also changed pads and rotors at the same time as hubs. Any help or advice would be appreciated

Driftrage25 is online now   Quote Quick Reply
Old 11-15-2013, 12:24 AM   #2
Jeeper

WF Supporting Member
 
OregonPlinker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Creswell, OR.
Posts: 878
A loud whomp whomp whomp? Does it get faster with speed? Are you sure you dont have a separated tire? I got a crappy set of tires on my tow rig and they all separated at some point and made a similar noise. It also destroyed u joints, shocks and even broke exhaust hangers...

__________________
91 Laredo, 4.0ho, TF999, Magnaflow exhaust, Yukon rear axles, Spartan Lockers, Posi locker, 3.5 inch springs, 1"MML, 1"BL, 1"shackles, trimmed fenders, raised flares, 35x13.50s.
OregonPlinker is offline   Quote Quick Reply
Old 11-15-2013, 01:15 AM   #3
Jeeper
 
Driftrage25's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 143
Quote:
Originally Posted by OregonPlinker View Post
A loud whomp whomp whomp? Does it get faster with speed? Are you sure you dont have a separated tire? I got a crappy set of tires on my tow rig and they all separated at some point and made a similar noise. It also destroyed u joints, shocks and even broke exhaust hangers...
Yes it does get louder with speed and really loud when I'm slowing down, really loud on slowdown on newer pavement. And I just got these tires about two months ago, they we're pull offs from a tire shop and they still had most titties on the side walls but I only paid 490 for all 5 got a deal but if it's them, I can get rid of em or do a rotation and see if that would fix it maybe?
Driftrage25 is online now   Quote Quick Reply
Old 11-16-2013, 02:14 AM   #4
Jeeper

WF Supporting Member
 
OregonPlinker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Creswell, OR.
Posts: 878
Yeah maybe rotate them and make sure they are balanced. My experience was with new tires. I just got some out of a bad run at the factory is what they told me. All 4 of them separated over like a year and a half. They were e rated even and still went to crap. The first one went at like 1200 miles or so. But I had 2 cords of green maple on a trailer and around a cord on the truck. I didnt tell the tire shop that.lol. The rest were just normal driving though. They replaced them with the same tires and Im still running them with no problems.

Some tires are just loud too. Are yours MT's? I know my open country MT 35s with airsoft pellets to balance them make your ears hurt on some roads if the windows are down or the top is off....
__________________
91 Laredo, 4.0ho, TF999, Magnaflow exhaust, Yukon rear axles, Spartan Lockers, Posi locker, 3.5 inch springs, 1"MML, 1"BL, 1"shackles, trimmed fenders, raised flares, 35x13.50s.
OregonPlinker is offline   Quote Quick Reply
Old 11-20-2013, 01:12 PM   #5
Jeeper
 
OhioLugg's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Central Ohio
Posts: 1,248
Did hubs change the noise or is it new? I have had lots of new bad hubs on my 3 GM's Napa gets 130 for cheap ones or 260 for good ones...the cheep ones dont last
__________________
___________________________
95 YJ New project as of 8/13
Gone but not forgotten; 99 TJ, 4" lift, 01 XJ, 3" lift, 95 XJ, 3" lift, 81 CJ7 Laredo, 74 CJ5, 360V8
OhioLugg is offline   Quote Quick Reply
Old 11-20-2013, 07:45 PM   #6
Jeeper
 
Driftrage25's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 143
Hubs didn't change the noise at all

Driftrage25 is online now   Quote Quick Reply
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Download our Mobile App

» Network Links
»Jeep Parts
» Featured Product

All times are GMT -5. The time now is 10:58 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC