Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > 50 mph shimmy

Join Wrangler Forum Today


Thread: 50 mph shimmy Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-29-2007 06:12 PM
RIPBiker13 Poly is great! But yes it does increase felt vibration and noise as well. And when you replace one thing, do it all. MM and TM should be switched out at the same time. If not you'll rip th rubber ones to shreds. Thats what happened to me at least.
07-29-2007 06:09 PM
quadna71 keep in mind that poly will generally transmit drivetrain vibes to the your seat, pedals, tub, and steering wheel much more than rubber mounts will. i've also heard (not confirmed though) that if swap the tranny mount for poly that you should swap the motor mounts for poly as well...something about having one point more "fixed" with poly and the others rubber that causes problems???

maybe jackstand the jeep, pull rear tires, and slowly let out the clutch in 2nd or 3rd gear. look around for anything shaking abnormally. if nothing go for 4th or 5th? just make sure you chalk the front wheels very well so you don't have a gravity suprises.
07-29-2007 08:30 AM
debruins well if you think you lost some balance weigths i would bring it to your mechanic and ask him to rebalance it, if that doesnt work switch your rear tires to the front, this will tell you if the tires are out of balance, then last resort would be to get new poly bushings, im not sure if you can only get one, i know they have the whole kits;
http://www.quadratec.com/products/16045_404.htm

but really they shouldn't have already worn out
07-28-2007 09:13 PM
RIPBiker13 Mine does this after a good run through the mud!
07-20-2007 10:32 PM
rawhide
50 mph shimmy

Hello, new guy here, thanks in advance for your technical wizardry. I've devoloped a bad rear wheel shimmy at 50-55 mph. tires are balanced, U-joints tight, the driveshaft seems to be missing balance weights,( can see where they were stuck on w/ silver double sided sticky tape) stone stock '05 , 4.0, love my 6 speed manual, could I have a tranny mount gone bad already? (42xxx mi) Would a local parts store stock a poly tranny mount? I want all poly bushings top to bottom, and want to fix this before it shakes something loose. OK, TMK

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:26 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC