Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Stallin problem with 89 YJ

Join Wrangler Forum Today


Thread: Stallin problem with 89 YJ Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-11-2011 10:10 PM
herbie look down the throat and see that the excelerator pump is working
04-11-2011 09:23 PM
JLO Thanks for the reply Matcheen and Sevensevices. I'm trying not to resort to a manual choke, but if I must, I will. I'll check into the wiring. I just bought this Jeep a few weeks ago and I'm still trying to figure out what has been modified. I pulled the plugs, they look good and new. The cap and wire look pretty new, i have not taken off the cap to look at the rotor, but I suspect its okay too. When its warm, it runs great. Can it be an air intake issue?
04-11-2011 09:08 PM
sevenservices welcome!

before putting to much into 'er, be sure your battery cables are clean and tight on both ends. A loose connection can sometimes cause you to lose power to the top end and it will hesitate and/or stall.

Wondering when your last tune up was??? Distributor Cap/Rotor/Plugs/Wires?
04-11-2011 08:51 PM
Matcheen Is the choke opening up all the way? Maybe go with a manual choke setup. That worked for me.
04-11-2011 08:35 PM
JLO
Stallin problem with 89 YJ

I have a question about a...well kinda a starting issue. I had some problems starting the Jeep when it was cold, and keeping it running until it warmed up. I seems it was the auto choke, I rewired it and seems to be working ok, I think. Here is the problem that I still have. When it is cold, that is below about 200 deg. It stalls and wants to die when I press the accelerator. Once its above 200 it works great. Any ideas? I hope I explained that clearly.

Anyone have an idea what is wrong?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:41 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC