Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > My 1998 TJ Automatic Trans is stalling

Join Wrangler Forum Today


Thread: My 1998 TJ Automatic Trans is stalling Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-26-2011 06:22 PM
solman
Quote:
Originally Posted by PTWarrior66 View Post
I'll try that, but what is the ATF?
Automatic
Transmission
Fluid
04-26-2011 05:24 PM
Jerry Bransford Your transmission requires either ATF+3 or (better) ATF+4. Nothing else but that. It's the wrong stuff if it doesn't say ATF+3 or ATF+4 on the front label.
04-26-2011 04:53 PM
PTWarrior66 I'll try that, but what is the ATF?
04-25-2011 09:46 AM
Jerry Bransford Have you checked if it has enough ATF in it? The transmission ATF level has to be checked in a certain way... engine and transmission fully warmed up, engine running, shift through the gears then shift into Neutral (set the parking brake!), then check its level with the rear-most dipstick on the passenger side of the engine. Don't check the level with it shifted into Park.
04-24-2011 03:13 PM
PTWarrior66
My 1998 TJ Automatic Trans is stalling

This has happened twice now. The first time I tried to put it in 4wd and it stalled.

Now today, just backing out of my driveway, I shifted to drive and the engine died...I turned the key and it turned right back on, and I drove it all around going 50+ just to see what would happen, it worked fine.

I got it about a month ago and it's been sitting and maybe has 40 total miles on it in that time, I haven't touched the fluids or anything since I bought it.


What could be the issue and is this a major concern

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:23 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC