Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > WF Local > WF Local Forums for Your Region and State > Arkansas Jeep Forum > found my "ticking" noise

Join Wrangler Forum Today


Thread: found my "ticking" noise Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-03-2012 08:48 AM
Bomber65 Wish I could get 18 mpg. I'm getting about 12 since I put on 33's. With the 31's I had I was getting about 17.
02-03-2012 08:27 AM
yj95wrangler Im not going to be spending any cash on fun stuff for awhile. This is a straight up daily driver and thats it. If i going trail riding or mudding or anything itll be in my Bronco. I got this Jeep for the fuel economy and to get my man card back!! sold my s-10 to buy my wife a 2011 Jeep Compass. well I took her old car. 99 purple 4 dr saturn.been putting some money aside then sold that car and bought the jeep. in the 1 week I did get to drive it with the 4" lift and 33's I ran exactly 1 week on a $20 bill. I think it averaged out to about 18.4mpg
02-02-2012 10:38 PM
Bomber65 Now that you have a Jeep you will hear another noise. The sound of money sucking out of your pocket. Hope you get it fixed it soon. And with a little cash left to spend on it for the fun stuff
02-02-2012 08:22 PM
yj95wrangler
found my "ticking" noise

So I am a 1 week old Jeep owner and developed a motor tick over the past few days. I found it today. Ran a compression check, all cyclinders were between 142-148psi. so I pulled the valve cover, when I got a look I saw my problem. #1 cyclinder had broken valve springs, 1st cyclinder back push rod was bent in the shape of a "V" the front push rod was M.I.A. so I pulled the head and took a look. Found the push rod in 2 halves in the lifter valley, and much to my suprise #1 lifter had popped out and was also laying in the lifter valley by cyclinder #2. Cyclinder walls were smooth as can be with absolutely no ring grooves. Pistons were very clean and nice and tight. Head goes to machine shop tomorrow to have the head resurfaced and a valve job done. order new lifters, pushrods, and a gasket set and gonna put her back together. Cam looked good, everything else looked good and rotated over smoothly.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:41 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC